justícia

Torres jura el càrrec al CSJ amb la idea de dotar la justícia de més recursos

Torres jura el càrrec al CSJ amb la idea de dotar la justícia de més recursosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jurista Carme Torres Orpinell va jurar ahir el càrrec com a nou membre del Consell Superior de la Justícia i es va marcar l’objectiu de dotar de més recursos el sistema judicial. “Soc bastant coneixedora tant de les persones, com dels professionals, com dels procediments, i el que puc fer és ajudar des de la justícia, proporcionant tant mitjans humans com materials i econòmics”, va assenyalar després de l’acte jurament que es va celebrar a la sala dels Passos Perduts de Casa de la Vall en una cerimònia a la qual va assistir el cap de Govern, diversos ministres de l’executiu de Toni Martí i membres de la justícia.

Torres, jurista de formació i llicenciada en dret amb l’especialització en integració europea, ha estat designada pel Govern per substituir Jaume Sansa, que va morir fa uns mesos. Martí, després de la cerimònia, va assegurar que és “un honor” el fet de poder designar per ocupar “càr­recs majors” les persones amb “els millors perfils”. La nova membre del CSJ ha desenvolupat la seva trajectòria professional al Tribunal Superior , on ha exercit de secretària judicial de les sales penal i civil de presidència. El cap de Govern hi va afegir que li desitja “molta sort, com també li desitjo al CSJ que és un dels poders fonamentals d’Andorra”.

En el discurs posterior al jurament, el síndic general, Vicenç Mateu, va dir que està “convençut” que, amb la seva experiència i vocació de servei, Torres “contribuirà al funcionament òptim del Consell Superior de la Justícia i, d’aquesta manera, a refermar la confiança dels ciutadans en llurs institucions”.

tracking