justícia

Un imputat, entre els candidats al TS

L’exalcalde d’Anglès, Pere Figuereda, està entre la terna d’aspirants a magistrat del tribunal

Un imputat, entre els candidats al TS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exalcalde de la localitat gironina d’Anglès i advocat durant nou anys del servei d’Urbanisme del consistori de Lloret de Mar, Pere Figuereda Cairol, és un dels tres aspirants admesos definitivament al procés de selecció engegat pel Consell Superior de la Justícia per cobrir una plaça de magistrat al Tribunal Superior. Figuereda, però, va declarar el novembre de l’any passat al jutjat d’instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners com a investigat per la compra de l’antiga fàbrica tèxtil Burés. La fiscalia anticorrupció espanyola va veure indicis de delicte en una operació de compravenda que l’equip de govern liderat per Figuereda va tancar amb la societat Buretex, SA, l’any 2008. S’investiguen dues irregularitats. La primera pel fet que l’ajuntament va acabar adquirint l’edifici assumint el deute d’1,8 milions d’euros que arrossegava l’antic propietari quan hi havia acords i informes que descartaven la compra si hi havia càrregues. La segona, el pagament, per part del consistori, de 480.000 euros d’IVA que no tocaven.

L’aragonès Fernando Lacaba Sánchez i la catalana Elsa Puig Muñoz són els altres dos aspirants a ocupar el càrrec de magistrat del Tribunal Superior. Lacaba, que ha fet a Catalunya pràcticament la totalitat de la seva carrera judicial, presideix des del 2001 l’Audiència Provincial de Girona i és membre de la comissió permanent de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Va ser l’encarregat del mediàtic judici pel segrest de la farmacèutica d’Olot.

Puig és titular del jutjat contenciós administratiu número dos de Barcelona i entre les seves decisions destaca la que va obligar l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès a retirar una bandera estelada col·locada pel consistori a una plaça de la ciutat després d’una querella presentada per diverses entitats unionistes i d’ultradreta espanyoles. També va dictaminar que la companyia elèctrica espanyola Endesa podia tallar la llum a un deutor sense haver d’avisar prèviament els serveis municipals com volia un protocol de la Generalitat.

D’altra banda, el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra va fer oficial ahir el nomenament d’Antoni Aleix Camp com a vicepresident del Consell Superior de la Justícia. El càrrec que ocupava fins ara, el de membre secretari del Consell Superior de la Justícia, serà per a Jordi Visent Guitart.

tracking