Reportatge

'Deixa la coca i corre'

Un jove brasiler, que va ser controlat a la duana amb 11 grams de cocaïna, es va escapolir de la justícia a la carrera creuant la frontera espanyola.

'Deixa la coca i corre'Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mateix Woody Allen podria dirigir la segona part de la pel·lícula Agafa els diners i corre, amb la història d’un jove brasiler condemnat en rebel·lia pel Tribunal de Corts a un any i vuit mesos de presó ferma per haver intentat introduir 11,1 grams de cocaïna al Principat destinats a la venda. En aquest cas, el títol del film hauria de ser Deixa la coca i corre, vista la manera d’actuar del noi, que just acabava de complir els 20 anys el dia dels fets, el 9 de febrer del 2014. No era pas un desconegut de la Batllia. El jove havia estat condemnat un any abans per ordenança penal com a autor d’un delicte menor d’introducció de marihuana amb finalitat de cessió o venda i, amb tota probabilitat, era coneixedor de les conseqüències personals d’un nou conflicte amb la justícia.

Aquella tarda de febrer va ser controlat per agents de la policia quan creuava la fronterera del riu Runer conduint una motocicleta de la seva propietat aturant-se uns 30 metres més enllà de la línia imaginària que divideix els dos estats. Els policies van trobar molt estranya la manera de parlar del jove. I ho era perquè dins de la boca duia un cilindre plastificat a l’interior del qual portava els 11,1 grams de cocaïna. Ell mateix va explicar als agents que per 50 euros estava fent de mula d’una tercera persona, un venedor de droga d’Andorra, i que tenia l’ordre de deixar els estupefaents en unes papereres del Parc Central. Una història que no li serviria per no passar diverses nits ingressat al centre penitenciari de la Comella. Però, en contra de tot pronòstic, no va trepitjar ni la comissaria.

I és que, segons es recorda a la sentència dictada pel Tribunal de Corts, el jove, quan es trobava dins les dependències policials situades al punt fronterer, va arrencar a cór­rer. Va tenir temps d’agafar les seves pertinences personals i escapolint-se dels agents, creuar la frontera fins a territori espanyol.

Uns fets, que la droga que va intentar introduir era per a la venda i que es va escapolir de la policia andorrana cap a Espanya deixant abandonades cocaïna i motocicleta, que va admetre la seva advocada al judici celebrat a Corts.

És per això que el tribunal no tan sols l’ha condemnat per intent d’introducció de droga amb l’agreujant de reincidència. També ho ha fet per un delicte menor de desobediència a l’autoritat. A més de la pena de presó, el jove té prohibida l’entrada al Principat per un període de dotze anys i ha perdut la motocicleta, que ha estat comissada.

tracking