societat

La gent gran celebra el seu dia amb demandes de “respecte” i “autonomia”

La gent gran celebra el seu dia amb demandes de “respecte” i “autonomia”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 300 persones es van reunir ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella per celebrar la Festa Internacional de la Gent Gran. A l’acte que van presidir la cònsol major de la par­ròquia, Conxita Marsol, i el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, es va reivindicar la necessitat de cuidar d’aquest col·lectiu que cada vegada és més nombrós. Simó Duró, president de la Federació de la Gent Gran, va reclamar que “volem ser el màxim d’autònoms possible i exigim que se’ns doni un bon tracte”.

El ministre Espot va recollir el guant i va afirmar que “cal convertir l’envelliment de les persones en una fita positiva, no traumàtica, i volem donar totes les facilitats perquè puguin desenvolupar-se de la manera més independent possible”.

Marsol, per la seva banda va explicar que “a la parròquia una de cada cinc persones és major de 65 anys, i per tant és molt important treballar pensant en elles, per exemple vam canviar de lloc la Casa Pairal i la gent gran ens ha felicitat”.

tracking