afers exteriors

La policia investiga la retirada del rètol fronterer d'Andorra

Del resultat dependrà si el Govern es posa en contacte amb les autoritats espanyoles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha obert una investigació per esbrinar quins van ser els autors de la serradura d’una placa frontera d’Andorra la matinada de dissabte passat a la CG-6, prop de la localitat catalana d’Os de Civís, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Els fets van ser reivindicats per l’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran, que dissabte al matí va publicar a les xarxes socials un vídeo en què es podia veure algun dels seus militants serrant la placa fronterera andorrana. Un cop es tanqui la investigació per part de la policia i es coneguin els autors de l’acció, si és que es coneixen, el Govern decidirà si s’ha de contactar amb les autoritats espanyoles per realitzar les accions que es creguin oportunes, van explicar fonts de l’executiu.

Arran no tan sols va arrencar aquella matinada la placa frontera d’Andorra, sinó que altres militants van fer accions similars a d’altres punts de la frontera catalana serrant senyals dels estats espanyol i francès. L’objectiu de l’acció, que es va fer coincidir amb la jornada de Sant Joan, data en què se celebra la diada dels Països Catalans, va ser reivindicar la unitat dels territoris de parla catalana. Arran va defensar l’acció amb el lema: Ataquem i trenquem les fronteres imposades.

L’acció del col·lectiu independentista català s’emmarca en la campanya que Arran està realitzant per promoure el sí en el referèndum sobre la independència de Catalunya que el govern de la Generalitat ha convocat per al proper 1 d’octubre i que porta el nom L’organització és la clau de la victòria.

La policia investiga la retirada del rètol fronterer d'Andorra

tracking