acord

Andorra Telecom ofereix treball remunerat als presos

Xavier Espot destaca la importància de reinserir els reclusos en societat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, van signar ahir un conveni de col·laboració entre el centre penitenciari de la Comella i l’operadora de telefonia que permetrà oferir treball remunerat als presos “per afavorir la seva inclusió social i laboral”, segons va explicar Espot.

El conveni formalitza l’oferta de treball remunerat per a almenys 30 dels 48 reclusos de sexe masculí, penats i de preventiu.

Les tasques que s’assignaran seran de caràcter manual, com ara el triatge i embalatge de dispositius electrònics, i es faran al mateix centre. Xavier Espot va dir que des de fa dos anys les dones tenen ja un conveni de col·laboració amb una empresa privada, i que els que encara no disposaven d’un projecte així eren els homes. A més, el conveni amb Andorra Telecom inclou un segon acord per a la cessió de 45 teletargetes de 5 euros per utilitzar a les cabines telefòniques del centre penitenciari a criteri de la direcció.

El ministre Espot va considerar que el treball desenvolupat al centre penitenciari és “decisiu” per a la inclusió dels presos quan són posats en llibertat, i va recordar que aquest “té finalitat retributiva, però també té un vessant més important de reinserció”. Xavier Espot i Jordi Nadal van deixar la porta oberta perquè, si en el futur hi ha noves tasques per oferir, se’n beneficiïn més interns.

El conveni formalitza una col·laboració que aquest 2017 ha ofert treball remunerat ja a una dotzena d’interns. L’objectiu és “preparar” i “empoderar” els presos perquè puguin reinserir-se a nivell social, familiar i laboral. El fet que sigui treball pagat permet als interns disposar “d’uns petits estalvis”, va dir Espot.

Andorra Telecom ofereix treball remunerat als presos

tracking