seguretat

Una única actuació de bombers a la revetlla

Quatre contenidors de reciclatge a Sant Julià de Lòria van requerir una dotació, que va apagar les flames ràpidament

Una única actuació de bombers a la revetllaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nit de Sant Joan va ser una de les més plàcides de l'any, segons va informar el cos de bombers. Durant tota la revetlla, només van haver de fer un únic servei relacionat amb el foc, i va ser per apagar quatre contenidors de reciclatge que s'estaven calcinant al carrer de les escoles de Sant Julià de Lòria. El cap de guàrdia va informar que cap a tres quarts de dues de la matinada van començar a rebre trucades per part de molts veïns, i també del servei de circulació, que alertaven de les flames que cremaven els contenidors. Ràpidament es va desplaçar una dotació, que va apagar el foc en poca estona i aquest matí ja els havien retirat i només queden algunes restes del que havia succeït hores abans. Els bombers també van respondre a una falsa alarma per part d’un veí d’Escaldes-Engordany que va avisar que una paperera s’estava cremant, però quan hi van arribar no van trobar restes de cap incendi. En total, el cos va realitzar cinc serveis mèdics, tots ells per causes de malaltia i només un per un coma etílic.

El cap de guàrdia va confirmar que van haver d’apagar tres fogueres que estaven censades i controlades quan només en quedaven les brases, situació totalment normal, perquè és una de les accions habituals que fan quan la gent ja se’n va a dormir. El dispositiu de control que es va aplicar a les pires va funcionar perfectament, segons va explicar el cap de guàrdia, en concret es van fer dues rondes de vigilància, una durant tot el dia, i una segona al voltant de les 22.00. Ni l’hospital ni la policia tampoc van haver de fer intervencions i el cos policial només reconeix algun aldarull però sense importància, segons van comentar.

Les poques intervencions que es van fer aquest any es contraposen amb les de l’any passat, quan el servei de bombers va haver de realitzar més d’una quinzena de sortides.

Incendis l’endemà per petards

Ahir a la tarda es van produir dos petits incendis a Andorra la Vella que tampoc no van tenir conseqüències rellevants però que sí que van obligar a intervenir els bombers. El primer va ser a mitja tarda, al carrer Xavier Mestre Plana, i el segon una hora i mitja després, davant del col·legi Sant Ermengol. Els dos focs es van produir pel llançament de petards, i en un dels casos van ser els mateixos responsables els qui van avisar que s’havia encès la vegetació sobre la qual estaven jugant.

tracking