Tribunals

La fiscalia reclama major condemna per a un carceller per abusos

Corts l’ha sentenciat a dos anys d’inhabilitació i a vint mesos de presó condicional

La fiscalia reclama major condemna per a un carceller per abusosARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia va demanar ahir al Tribunal Superior que incrementi la pena a un agent penitenciari que ha estat condemnat per Corts a dos anys d’inhabilitació i 20 mesos de presó condicional per haver abusat d’una presa i haver agredit sexualment una professora del centre d’internament de la Comella el 2012. El ministeri públic considera que també se l’ha de condemnar per un delicte major d’agressió sexual, un menor d’amenaces de mort i una contravenció penal per vexacions greus.

En el primer cas, el delicte major d’agressió sexual, la fiscalia argumenta que el va cometre contra la interna i que a més hi va existir l’agreujant d’intimidació. Corts sí que el va condemnar, a 15 mesos condicionals, per abusar sexualment de la interna a la qual va petonejar, tocar els pits i aixecat la faldilla a la seva cel·la.

Respecte al segon i el tercer cas, el penitenciari els hauria comès contra un pres romanès al qual hauria amenaçat de mort i insultat per motiu de la seva nacionalitat.

La fiscalia va demanar la revocació de la sentència de Corts i que es condemnés el funcionari per la totalitat dels delictes a dos a anys i mig de presó condicional i a la inhabilitació per 4 anys.

La defensa del carceller es va oposar al recurs del ministeri públic en considerar que no hi ha proves contra el seu client, ja que totes les acusacions es basen en el testimoni de les dues dones. Igualment, pel mateix motiu i en considerar que no s’ha respectat la presumpció d’innocència del funcionari de presons, va demanar l’absolució i la revocació de la condemna de Corts.

L’advocada de la professora del centre es va oposar al recurs de la defensa i va demanar el manteniment de la sentència de Corts, que també el condemna al pagament a la mestra de 8.000 euros en concepte d’indemnització. Els fets es remunten al 28 de setembre del 2012 quan el penitenciari va entrar a l’aula de la docent i li va proferir comentaris obscens. Després, quan la mestra va acabar la classe i va pujar a la sala d’agents, es va trobar el condemnat, que se li va acostar pel darrere, la va abraçar, i li va dir: “Veus com em poses? Se’m posa dura.” Per aquests fets va ser condemnat a cinc mesos de presó condicional.

D’altra banda, la fiscalia va lamentar que Corts no hagi inclòs en la sentència el fals testimoniatge que considera que va cometre durant la vista una exinterna.

DEMANA SER ABSOLT D'UNA AGRESSIÓ PERQUÈ VA SER "INCAUT, INGENU I TALÒS"

L’advocat d’un resident portuguès condemnat a 12 mesos de presó condicional i al pagament de 7.500 euros per haver mossegat la mà d’un altre home en una baralla, va demanar ahir al Tribunal Superior l’absolució del seu client. I ho va fer al·legant que el processat és innocent perquè en el moment de la baralla va ser “incaut, ingenu i talòs”. I ho va ser perquè, va explicar, es va enfrontar amb el que havia estat l’antic cap, el qual el va acomiadar, en un bar en què estava acompanyat de tres amics de la víctima, dos homes i una dona. El condemnat, després d’insultar la víctima, es va enfrontar a ell i en veure’s rodejat pels tres amics va decidir mossegar-li dos dits de la mà, arrancant-li d’una queixalada una ungla. De la baralla també en va resultar perjudicat perquè va rebre una mossegada de la víctima a l’orella que li va arrencar el cartílag. I és víctima, perquè l’excap, un resident espanyol, va ser absolt en considerar-se defensa pròpia.

tracking