Tribunals

La defensa vol la llibertat d'un pare penat per violar la filla

Corts l’ha condemnat a 12 anys per abús sexual i a 4 i mig per proxenetisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa d’un resident portuguès de 50 anys condemnat pel Tribunal de Corts per haver violat la filla quan tenia 14 anys va demanar ahir una reducció de la pena de presó que comportaria la llibertat del seu client. L’home ha de complir 12 anys d’internament ferms per l’agressió sexual i 4 i mig més per un delicte de proxenetisme. Durant la vista celebrada ahir al Superior –va ser a porta tancada a petició de la fiscalia– la lletrada va demanar la reducció en cinc anys de la pena de presó per la violació, que quedaria fixada en set. A més, vol que només una part de la condemna sigui ferma (l’any i mig ja complert) i la resta condicional. Igualment, demana l’absolució del delicte de proxenetisme, fet que comportaria, si el Superior sentencia com vol l’advocada, la llibertat immediata del condemnat, que seria expulsat del Principat per 7 anys, el mateix període en què no pot contactar amb la filla.

La lletrada va demanar al tribunal que es tingui en compte a l’hora de reduir la condemna el passat de maltractaments infantils patits per l’acusat i per la seva mare per part del pare del processat, que li han comportat no haver assumit els codis de convivència i de valors socials. També va al·legar l’informe pericial a la filla, que indica que la víctima té una maduresa intel·lectual molt superior a l’edat biològica i que no té seqüeles de la violació.

Cal recordar que l’home, que va admetre haver violat la menor el primer dia en què va tenir la custòdia compartida amb la seva exdona, va ser condemnat per haver abusat quatre cops de la menor en un termini de temps de quatre dies. La víctima es va escapar de casa del pare i va explicar el que havia passat a la mare.

Respecte al delicte de proxenetisme, la lletrada va demanar l’absolució en considerar que no existeix cap prova dels fets pels quals s’ha condemnat l’home. La sentència de Corts assegura que el processat va prometre a la menor que li compraria un iPhone 6, un altaveu i roba si mantenia amb ell relacions sexuals.

La fiscalia, que en primera instància havia demanat 25 anys de presó (vint per la violació i cinc per proxenetisme), es va oposar a les demandes de la defensa.

tracking