Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sistema financer

Els Cierco denuncien vulneració de drets en els registres

Els advocats americans dels germans trameten una carta al Consell Superior de la Justícia per mostrar "sorpresa" i "indignació"
Higini Cierco arribant al Consell General.

Els Cierco denuncien vulneració de drets en els registres

Higini Cierco arribant al Consell General.

Xavier Pujol
Actualitzada 22/06/2017 a les 14:31
Els antics màxims accionistes de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco, consideren que els registres que es van efectuar als seus domicilis i a les oficines van suposar una vulneració de drets fonamentals. En aquest sentit van formular un incident de nul·litat d'actuacions i s'han instat processos urgents en relació a la vulneració de drets fonamentals i s'han tramès demandes d'empara al Col·legi d'Advocats. Un dels advocats, Eric Lewis, ha manifestat que "estem buscant una rectificació immediata d'aquesta violació dels drets humans bàsics". En cas contrari "tenim la intenció de denunciar aquest afer davant la Cort Europea dels Drets Humans i altres fòrums internacionals si les autoritats andorranes no reverteixen immediatament el curs de les coses i implementen accions correctives". 

En aquest mateix marc, els advocats americans dels germans, han tramès una carta al Consell Superior de la Justícia en què mostren la seva "sorpresa" i "indignació" per la manca de "garanties, desproporció i arbitrarietat" amb la qual, entenen, la Justícia andorrana ha actuat en el cas dels registres. Els representants legals entenen que la mesura queda fora de tota lògica jurídica emparada en Dret i sostinguda per les normes internacionals fonamentals i consideren que la manera indiscriminada de procedir en els escorcolls només pot respondre a una voluntat coercitiva en relació als Cierco i un procediment polititzat tendent a protegir, entre altres, la família Pujol i a poder saber 'per la força’ de quins instruments disposen els antics propietaris de BPA per defensar allò que sempre han mantingut: que el banc va actuar sempre sota els paràmetres legals vigents en cada moment al Principat d’Andorra.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts