Demanen tres anys de presó per anar de copes i deixar la filla dormint a casa

La nena es va despertar i va marxar caminant fins que la va trobar un taxista

Demanen tres anys de presó per anar de copes i deixar la filla dormint a casaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri fiscal demana tres anys de presó condicional per a una mare que va deixar presumptament la filla sola a casa per anar-se’n de copes amb una amiga. Els fets es remunten al 16 de desembre del 2015 quan la mare, de nacionalitat espa­nyola i d’origen dominicà, hauria convidat una amiga al seu domicili per explicar-li les dificultats personals per les quals passava. Passades les onze de la nit, la mare, després de beure’s una ampolla de vi, li hauria proposat a l’amiga anar al bar situat prop de casa. La dona va marxar i va deixar la filla de tres anys a casa dormint.

Durant les aproximadament dues hores que van ser al bar, la filla es va despertar i va marxar des del carrer Riberaygua fins a l’avinguda Meritxell, on un taxista la va veure i va alertar la policia. Els agents van saber qui era la mare gràcies als sistemes d’identificació ja que la petita, que anava poc abrigada, estava desorientada i no es va expressar davant dels agents. La mare, que va reconèixer els fets, va explicar que mai abans havia deixat la nena sola i que va actuar d’aquesta manera perquè estava passant per un procés de separació del mateix pare de la filla. La seva amiga va dir que la mare va actuar així perquè estava segura que la nena no es despertaria. La mare va explicar que no va tancar la porta amb clau perquè creia que tornaria aviat. A més, va dir que aquell mateix dia estava afectada perquè el seu fill adolescent marxava a viure a la República Dominicana una temporada. Alhora, segons la seva versió, aquell dia hauria estat agredida per l’exparella i alhora pare de la filla, del qual encara no s’ha divorciat. La fiscalia demana els tres anys de presó condicional perquè creu que no es pot justificar la conducta de la mare tot i que estigués passant per un mal moment. Se l’acusa d’un delicte major d’abandonament de menors. La defensa, per la seva banda, demana que es rebaixi la petició de condemna a tres mesos de presó condicional, amb la qual cosa la dona evitaria ingressar a presó. A més, la defensa creu que sí que cal tenir en compte la situació personal de la mare i els maltractaments que rebia. La dona, que rep l’atenció dels serveis socials, té la custòdia dels dos fills, treballa i viu sense l’exmarit.

JUDICI PER SABER QUI VA MANIPULAR EL QUILOMETRATGE D'UN COTXE

Ahir també es va celebrar un judici per un delicte d’estafa per saber qui va alterar el comptaquilòmetres d’un cotxe de segona mà. L’acusat és el gerent d’un concessionari del Principat que va fer la reserva per a un particular d’un vehicle que s’havia d’adquirir a Alemanya. La fiscalia creu que el cap de l’empresa va recollir el cotxe al país germànic i en va modificar el quilometratge poc després. La defensa al·lega que va ser el client qui va anar a buscar el cotxe perquè el seu nom consta a la documentació. Al cap de tres anys, aquest l’hauria venut a un altre concessionari a un preu 15.000 euros superior respecte al que pertocava per quilometratge.

INDEMNITZADA PER DESTROSSAR-SE LA MÀ AMB UNA MÀQUINA DE SUCS

El Tribunal de Corts va condemnar ahir l’extècnic de qualitat i riscos laborals d’un supermercat del Principat a un mes de presó condicional i a pagar 22.530 euros a l’extreballadora que es va destrossar la mà esquerra mentre netejava una màquina de fer sucs. El tribunal també va suspendre l’extècnic durant sis mesos del seu càrrec. A més, també haurà de pagar les despeses processals. La dona va destacar durant el judici el mes d’abril passat que no va rebre cap formació ni en riscos laborals ni de com manipular la màquina per fer sucs.

tracking