Política

SDP enviarà els comptes del grup al síndic aquesta setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

SDP enviarà els comptes del grup al síndic general, Vicenç Mateu, aquesta mateixa setmana per tal que es trametin posteriorment al Tribunal de Comptes i investigui si hi va haver irregularitats en l’ús dels fons que rep el grup parlamentari. El conseller general del partit, Víctor Naudi, va declinar revelar detalls de la comptabilitat i es va limitar a informar que la documentació es lliurarà abans d’acabar la setmana.

Per altra banda, Naudi i el president de la formació, Jaume Bartumeu, van donar a conèixer ahir en roda de premsa que elaboraran una proposta alternativa a l’acord per la reforma de la Llei de competències i transferències. A parer de Bartumeu, “Martí ha fet ús del seu tacticisme i ha fet enfadar gairebé tothom”, amb referència als cònsols. Per això, un cop es presenti el text “farem una esmena a la totalitat o esmenes parcials” per defensar una proposta “equilibrada territorialment i amb una actualització de les competències”. A més, el president del partit va criticar també la “desinformació” que hi ha a l’entorn de les negociacions per l’acord d’associació i va qualificar de “simulacre” el pacte d’Estat creat per discutir aquesta qüestió. “El Govern hauria de reflexionar i pagar el peatge de compartir amb els agents econòmics i socials tota la informació. Que pari de jugar a ensenyar i amagar”, va manifestar.

De la seva banda, Naudi va denunciar les “mancances” que hi ha en l’atenció als afectats d’Alzheimer, tant de mitjans humans com materials, amb referència a la manca d’espais d’atenció i personal. El parlamentari va lamentar que “no hi ha cap estudi epidemiològic” ni indicadors sobre l’abast de la malaltia al Principat, fet que va titllar de “molt preocupant”. En aquest sentit, va advertir que “cal anticipar-se i prendre mesures, cosa que el Govern no ha fet en sis anys”.

tracking