Telecomunicacions

Andorra Telecom ja ha implantat el nou accés a la fibra òptica a 10.000 llars

La parapública confirma la bona resposta entre els seus usuaris, però admet problemes puntuals

Andorra Telecom ja ha implantat el nou accés a la fibra òptica a 10.000 llarsA. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Bosch, director del projecte de renovació d’accés a Internet d’Andorra Telecom, va confirmar que el canvi en el sistema de fibra òptica que estan fent al país s’ha implantat a més de 10.000 llars i segueix el plantejament inicial, “estem canviant uns 150 aparells diaris, i esperem que la setmana que ve arribem als 11.000 clients. La nostra previsió és acabar la migració de tots els equips el mes de gener, tal com estava plantejat”.

Aquesta operació que ja s’està realitzant a bona part del país està deixant una bona impressió als usuaris segons Bosch, tot i que va reconèixer problemes puntuals a la capital, “els clients ens donen les màximes notes a les enquestes que els fem un cop canviades les terminals de xarxa òptiques (ONT), ara bé, en un projecte com aquest sempre hi ha imprevistos i és cert que hem tingut algun problema puntual, sobretot a Andorra la Vella, on és més complicat perquè moltes empreses tenen un equip tècnic amb ramificadors, la qual cosa fa que s’hagin de canviar totes alhora i són 30 per cada un d’ells”.

El cost global de l’operació serà d’uns 6,5 milions d’euros, i “aquí hi compten tant els equips electrònics com el servei tècnic, que inclou les quatre empreses contractades per fer els canvis i una quarantena de tècnics”, va informar Bosch. Per últim, el director del projecte va explicar que “en zones com ara la Massana, on tenen casa molts estrangers que ara no hi són, iniciarem un pla a partir del gener per poder canviar-los les ONT com a la resta”.

tracking