Trobada sang de la víctima a casa de l'agressor

El resident dominicà de 19 anys, presumpte autor de l’apunyalament, es nega a declarar davant dels agents

Trobada sang de la víctima a casa de l'agressorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va trobar sang de la víctima a l’escorcoll que va fer al domicili del resident dominicà de 19 anys acusat de l’apunyalament i l’agressió amb un bat de beisbol a un andorrà de 32. La teoria amb la qual treballen els investigadors, segons fonts properes al cas, passa perquè el jove va anar a casa seva a netejar-se la sang amb la qual s’havia tacat després de l’agressió. A l’escorcoll els agents van recollir els residus que un cop analitzats han permès constatar que la sang trobada pertany a la víctima.

Etiquetes:

El dominicà es va negar ahir a declarar davant de la policia, segons les mateixes fonts. Els investigadors disposaven de 48 hores per interrogar-lo i el termini finalitzava la matinada d’ahir a les tres. La policia dubtava ahir si esgotava el màxim permès, atès que el jove resident es negava a declarar. En tot cas, com a molt tard els dos acusats han passat aquesta matinada a disposició judicial. L’acusació que es planteja és la d’homicidi en grau de temptativa, més enllà del que es determini un cop passi davant de la Batllia. Els elements de què disposen els investigadors es consideren molt sòlids, perquè existeixen testimonis que van permetre la identificació dels sospitosos des del primer moment i, a més, l’evidència de la sang de la víctima al domicili del presumpte agressor és un prova difícil de rebatre.

El segon implicat, un resident portuguès de 37 anys, va declarar davant dels investigadors. Altres fonts al voltant de la investigació van informar que en aquest cas l’home ha volgut deixar clar que no va tenir una participació activa a l’atac. La policia el considera encobridor dels fets.

La motivació del succés continua sent la d’una discussió originada per un deute relacionat amb un intercanvi de drogues. El dominicà hauria anat al domicili encampadà de la víctima (en realitat l’habitatge era dels pares de l’agredit) i allà va tenir lloc l’enfrontament que va acabar amb les ganivetades al pit i els cops al cap amb el bat de beisbol. La brutalitat de l’agressió és la que determina que la policia consideri que la voluntat de l’agressor era matar la víctima. L’habitatge on van tenir lloc els fets es troba a l’avinguda Príncep Benlloch d’Encamp, a tocar de la seu que la policia té al poble.

Identificat des del principi

El fet de tenir identificat l’agressor des del primer moment va permetre desplegar un servei de vigilància, amb ordres de control especial a la frontera per evitar una possible fugida, per ajudar a determinar quins eren els moviments i les relacions que tenia. Una vegada els agents de vigilància van considerar que tenien suficient informació es va procedir a l’arrest la matinada de dissabte a diumenge. I la tarda de diumenge tenia lloc la captura del suposat encobridor.

La víctima de les ganivetades continua ingressada a l’hospital de Sant Pau de Barcelona a la unitat de semicrítics.

DETINGUT PER AGREDIR UN VIGILANT DE SEGURETAT AMB UN PAL

La policia va detenir un home de 34 anys per agredir un vigilant de seguretat amb un pal i causar-li lesions en un braç. L’agressió es va produir dimecres de la setmana passada a les tres de la matinada als afores de l’antiga estació d’autobusos d’Andor­ra la Vella. Segons va informar ahir la policia, no es va poder controlar el presumpte agressor perquè va marxar del lloc però finalment se’l va detenir a les onze del matí per un delicte contra la integritat física.

Els agents també van informar d’un cas de maltractaments a la parella. Va ser dijous passat quan l’home va entrar per la força al pis de la capital on es trobava la dona i li va ventar una bufetada per motius de gelosia. La policia va arrestar l’home de 23 anys pels delictes contra la integritat física en l’àmbit domèstic i contra la intimitat i la inviolabilitat de domicili.

Dimecres també es va arrestar per un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic un noi de 20 anys a Sant Julià de Lòria per una agressió a la seva mare. I encara pel mateix tipus de delicte, dissabte es va detenir un home de 28 anys per provocar lesions al pare i al germà després d’una discussió amb el darrer –es va presentar a casa seva– per problemes econòmics.

Per altra banda, el cos de policia va comunicar diverses detencions per conduir sota els efectes de l’alcohol i també per possessió de cocaïna. Aquest darrer cas va tenir lloc divendres a la matinada quan es va arrestar un home de 29 anys per un delicte contra la salut pública perquè portava 0,8 grams de droga. Pel que fa a la seguretat del trànsit, entre dilluns i diumenge es van detenir set persones d’entre 21 i 45 anys per conduir sota els efectes de l’alcohol. L’índex més elevat que es va detectar va ser d’1,59 grams d’alcohol per litre de sang.

tracking