Reportatge

Arrenquen les proves del BAC per a 120 alumnes

120 alumnes de batxillerat del Lycée afronten els exàmens per tal d’obtenir el títol i poder accedir a un centre universitari gal de cara al curs que ve.

Arrenquen les proves del BAC per a 120 alumnesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de batxillerat del sistema educatiu francès van començar ahir els exàmens de batxillerat, que els han de permetre aprovar aquesta etapa i obtenir la nota necessària per accedir al sistema universitari francès. Fins a 120 alumnes de batxillerat general van començar ahir la sèrie maratoniana d’exàmens, que s’allargaran fins al 22 de juny. Les proves també coincidien amb la finalització ahir dels exàmens de batxillerat professional, als quals enguany s’han presentat 71 alumnes.

El Sergio, que si aprova les proves té previst estudiar Inefc a Tolosa, va sortir satisfet de l’examen de filosofia, la primera assignatura a la qual els alumnes van haver de fer front. “L’examen m’ha anat bé i me l’esperava una mica més difícil”, reconeix el Sergio. Ara bé, com la seva companya, és previsor i i vol esperar els resultats. Els estudiants del Lycée van haver de fer front a preguntes relacionades amb els drets, l’Estat i la justícia. En el cas del sistema educatiu francès, la història de la filosofia i dels diferents autors no té tant de pes. “Depenent del tema que et toqui pots basar la resposta en algun filòsof, però el que compta és que t’expressis tu mateix”, afegeix el Sergio. “Compta molt l’expressió i com ho expliques”, afirma la Soumaya, que també té previst marxar a Tolosa, en aquest cas per estudiar màrqueting. També hi ha alumnes que després del batxillerat faran una pausa i s’agafaran un any sabàtic. És el cas de la Maria, que té previst fer la volta al món amb els seus pares. La seva intenció quan torni és estudiar infermeria en una universitat gal·la. El Pol ha decidit que l’any que ve marxarà a Anglaterra per treballar i després tornarà a agafar els llibres. Els alumnes continuaran avui amb les proves d’història i geografia, matemàtiques i turisme. La directora del Lycée, Claude Chaloupy, va explicar que la jornada d’ahir es va desenvolupar amb normalitat i va destacar l’augment de l’interès per estudiar a França, ja que “es poden inscriure en una universitat com a alumnes francesos i es poden beneficiar de molts avantatges socials”, va dir Chaloupy.

RÈCORD D'INSCRITS PEL TÍTOL DE FRANCÈS

Xifra rècord del nombre de candidats que s’han presentat enguany als exàmens per obtenir un certificat de nivell de llengua francesa al Principat. En total, fins a 579 candidats es van sotmetre a les diferents proves de nivell per obtenir un títol que justifiqui el seu nivell de francès el mes de maig passat. Segons dades de la delegació d’Ensenyament del govern gal al Principat, és la xifra més elevada des que es fan exàmens d’aquest tipus. L’any passat es van presentar a les proves 428 persones i el 2015, 535. Segons el delegat d’Ensenyament del govern gal al país, Michel Maginot, “la forta participació demostra l’interès dels andorrans” per aprendre la llengua francesa.

Arrenquen les proves del BAC per a 120 alumnes

tracking