OCI NOCTURN

El Pas de la Casa estudia potenciar els 'tour operators' que incorporin vigilants

Torres explica que han començat a dissenyar el manual de bones pràctiques contra els incívics

El Pas de la Casa estudia potenciar els 'tour operators' que incorporin vigilantsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp i el sector turístic del Pas de la Casa estudiaran potenciar al nucli la presència d’operadors turístics que incorporin els seus propis vigilants com una de les mesures per aconseguir un gir de qualitat en l’oci nocturn. Ho va explicar ahir el cònsol major, Jordi Torres, després de la segona trobada de la taula transversal de l’oci nocturn del Pas, que va tenir la presència del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i de la titular d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

Torres va explicar que la trobada va servir per “marcar prioritats” i començar a dissenyar un manual de bones pràctiques, sota el títol de Nits de qualitat. Tot amb l’objectiu de fixar, abans de la temporada d’hivern, un decàleg de recomanacions per als locals d’oci i per als visitants que eviti comportaments incívics, soroll i aldarulls de persones en estat d’embriaguesa. Torres va reiterar que el propòsit és atraure un turisme de més qualitat, així que va apuntar que els propietaris d’apartaments turístics “hauran de fer un esforç” per millorar el tipus d’oferta i va dir que cal “escollir el tipus de turista que ve”.

El cònsol va apuntar així que intentaran “introduir” els tour operators que porten vigilància pròpia i que són un model que “funciona a la zona dels Alps”. De la mateixa manera, la segona taula sobre oci nocturn va servir per reiterar la necessitat de la figura de l’agent cívic amb funcions pedagògiques i preventives.

Jordi Torres va recordar que la revisió del pla urbanístic d’Encamp, a mitjan any que ve, ja preveurà que les discoteques se situïn a la perifèria. La propera reunió serà el 20 de setembre, encara que abans es faran trobades amb sectors concrets per avançar en el canvi de model.

SANCIONS MÉS ELEVADES PER BEURE AL CARRER

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va explicar ahir que el ministre d’Interior, Xavier Espot, els va dir durant la reunió que hi ha la intenció “d’incrementar” a tot el país les sancions per sorolls i mal comportament al car­rer i per beure en via pública, que ara són d’entre 30 i 60 euros i no resulten prou dissuasives. Torres no va concretar quin podria ser l’increment de les multes. També es preveu el tancament temporal durant una setmana, i fins i tot períodes més llargs, de locals quan aquests infringeixin la normativa de forma reiterada, per tercera o quarta vegada.

tracking