justícia

Petició de 2 anys condicionals per agredir un discapacitat

La fiscal rebaixa la pena perquè els atacants desconeixen la seva situació

Petició de 2 anys condicionals per agredir un discapacitatARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia va demanar ahir al Tribunal de Corts que condemni tres joves que la matinada de l’1 de juny del 2014 van agredir una persona discapacitada dins d’una discoteca de la capital. Els tres venien acusats d’un delicte de lesions doloses amb acarnissament i crueltat essent la víctima especialment vulnerable. El ministeri públic, però, va decidir, un cop realitzada ahir la vista oral, retirar l’agreujant d’haver atacat una víctima especialment vulnerable en considerar que els processats desconeixien que el jove agredit tenia una discapacitat intel·lectual. Per a dos dels atacants, un andorrà de 28 anys i un resident francès de 24, la fiscalia demanda 24 mesos de presó, i per al tercer, una andorrana de 22 anys i germana del primer dels atacants, 8 mesos de presó condicional. De no haver canviat els termes de l’acusació, hauria sol·licitat 30 mesos condicionals per als dos primers i 12 condicionals per a la jove. La petició era més baixa per a la noia perquè era menor de 21 anys el dia dels fets.

El ministeri públic considera provat que aquella matinada els tres joves van agredir la víctima després que aquesta tingués una discussió amb la parella d’un d’ells. Segons van explicar ahir al judici, la víctima mantenia una actitud “agressiva” dins la discoteca i hauria molestat d’altres clients. Segons el relat de la fiscalia, el jove francès va intervenir en la disputa i va propinar un cop de puny al jove discapacitat. Després que aquest intentés abandonar el local, va sortir darrere d’ell, el va fer caure a terra i va començar a donar-li cops de puny i de peu. Es van afegir a la pallissa l’altre jove, parella de la noia amb la qual es va discutir la víctima, i la seva germana. El gerent de la discoteca va qualificar l’agressió de brutal: “pensava que el mataven”.

La defensa dels dos germans demana l’absolució perquè no considera creïble el testimoni del gerent, ni tampoc el que va fer el porter de la discoteca davant la Batllia. Si el tribunal decideix que la noia és culpable, vol que només se la condemni a dos mesos de presó condicional.

Admissió dels fets

La lletrada de l’altre jove, que va admetre haver donat dos cops de puny a la víctima i que va dir, com van fer els seus amics, que desconeixia la seva discapacitat, va demanar una pena no superior als 5 mesos d’arrest nocturn i una multa de 500 euros. Tots tres joves s’enfronten al pagament de manera solidària d’una indemnització per concepte de responsabilitat civil de 2.250 euros.

tracking