turisme

Un operador turístic suec traslladarà esquiadors a Andorra des d'Alguaire

Quality Travel, que fa anys que treballa amb les estacions del país, ha canviat d’aeroport

Un operador turístic suec traslladarà esquiadors a Andorra des d'Alguaire

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operador turístic suec Quality Travel traslladarà l’hivern vinent esquiadors d’aquest país nòrdic a Andorra a través de l’aeroport de Lleida-Alguaire. Ho farà en els viatges que té programats els mesos de febrer i març noliejant avions de dues companyies: la letona Smartlynx i la danesa Primera Airline. Els esquiadors vindran tots els diumenges d’aquests dos mesos i ho faran des dels aeroports de les ciutats sueques d’Estocolm, Göteborg, Jönköping, Malmö, Växjö i Linköping. Seran dos vols cada diumenge, ja que no sempre es volarà des de les sis ciutats i hi haurà escales que connectaran dos aeroports suecs per anar després a Alguaire. Aquesta empresa fa 35 anys que treballa amb les estacions d’esquí andorranes, i segons assenyalen en la seva pàgina web, actualment és l’operador oficial d’Andorra a Suècia.

Segons va informar ahir el diari Segre, Quality Travel ha tancat un acord amb Aeroports de Catalu-nya per traslladar esquiadors d’aquest país a l’aeroport de Lleida-Alguaire durant les properes cinc temporades, és a dir, del 2018 al 2022. Fonts de les estacions d’esquí del país van confirmar que fa anys que es treballa amb aquest operador turístic i que la gran majoria dels esquiadors suecs ho fan a Grandvalira. L’empresa nòrdica també opera amb l’aeroport de Barcelona –les estades d’esquí que realitza al Principat les comença al desembre i les allarga fins a final de temporada– i fins a l’hivern passat també transportava turistes a Andorra a través del de Girona.

Malgrat que a la informació publicada per Segre s’assegura que l’operador turístic suec s’ha compromès amb la Generalitat que una part dels seus clients esquiïn en estacions lleidatanes, l’oferta publicada per a la temporada d’hivern 2017-2018 a la pàgina web de Quality Travel només contempla estades d’esquí al Principat. Sí que ofereix viatges combinats per passar una part de les jornades esquiant a Andorra i l’altra part de visita turística a la ciutat de Barcelona.

A l’aeroport de Lleida-Alguaire treballen a l’hivern dos operadors turístics que utilitzen la instal·lació per dur esquiadors a Andorra. El britànic Neilson va transportar la temporada passada 14.180 i la isrealiana Arkia, 1.697 més.

tracking