reportatge

La volta al món en 17 anys

Després de visitar més de 80 països en cotxe clàssic, una família argentina posarà punt final, a principis del 2018, al viatge que ‘a priori’ havia de durar només sis mesos. El Principat també formarà part de la llarga llista d’indrets visitats.

La volta al món en 17 anysANDORRA TURISME

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Començar un viatge per només sis mesos i acabar fent la volta al món en 17 anys. Aquesta és la història de la família Zapp, integrada pel Herman, la Candelaria i els seus quatre fills: el Pampa, el Tehue, la Paloma i el Wallaby. Tots sis han visitat fins a 80 països de diferents continents en cotxe d’època, un Graham-Paige del 1928.

Abans d’acabar l’any posaran punt final a l’aventura que el Herman i la Candelaria van iniciar sols. “En principi només havíem de marxar durant sis mesos a Alaska, però era tot tan meravellós que vam decidir continuar”, explica la Candelaria. Després de quedar-se sense estalvis passats sis mesos la Candelaria es dedicava a vendre els seus quadres i el Herman, a emmarcar-los. A més, també han publicat un llibre, Atrapa tu sueño, en què han explicat les diferents vivències viscudes durant el viatge. Durant la ruta, en què han nascut els seus quatre fills, han estat allotjats per 2.500 famílies que els han ofert un refugi. Quan no han trobat resguard, han dormit al cotxe o bé en una tenda de campanya. Després d’haver visitat tants llocs, se’ls fa difícil escollir un indret preferit i per a ells, el que compta són les vivències i la gent que han conegut durant el trajecte. “És molt difícil destacar un moment especial. És cert que hem viscut molt bones aventures en molts indrets, però si em preguntes pel que més m’ha agradat et respondré que és la gent”, afirma la Candelaria. “A vegades pots estar en un lloc que pot ser no et diu gran cosa però si estàs acompanyat ho veus d’una altra manera”, afegeix.

Un dia d'oci

Ahir, tota la família va passar el dia al Principat i van poder gaudir dels paisatges de la Vall d’Incles, de l’església de Sant Joan de Caselles, del Palau de Gel de Canillo o de Naturlandia. “Coneixíem Andorra des de fa temps. Ens encanta i fa un dia molt bo. És una llàstima que no ens puguem quedar més temps, però el proper dia 12 hem de ser a la Rioja”, diu la Candelaria. Malgrat que encara queden tres dies, només poden circular a una velocitat màxima de 50 km/h i, per tant, han de marxar amb antelació. Reconeixen que mai han tingut pressa per arribar a la destinació. “Tenim la possibilitat d’immortalitzar-ho tot”, explica la Candelaria, que alhora afegeix que el vehicle no els ha sigut un impediment per recórrer tot el planeta. “Cada vegada que el cotxe s’avariava trobàvem algú”, diu. “Recordo que a Sevilla el meu marit es va trencar el canell i no el podia reparar i a aleshores va començar a aparèixer gent per ajudar-nos en el que fes falta”, explica Candelaria Malgrat viatjar constantment, els seus fills han seguit els estudis gràcies a les classes impartides de la seva mare i al sistema d’educació on-line del govern argentí. “Els he donat els temes a cadascú i hem aprofitat el viatge per ensenyar-los. Per exemple, quan hem viatjat a Egipte han aplicat els conceptes que els vam ensenyar, quan hem estat a Berlín han entès el significat del mur”, diu la Candelaria.

Després de La Rioja, la família té previst visitar el País Basc i el Regne Unit. En vuit mesos calculen tornar a l’Argentina per instal·lar-se al nord del país. “No sé com serà la vida a l’Argentina però els dos estils de vida són bonics. La vida és molt curta i podem dir que el nostre somni s’ha complert”, diu la Candelaria. Això sí, tenen clar que després de l’experiència viscuda, acolliran visitants que busquin un lloc on passar la nit. Per als nens també suposarà un canvi. “Potser algun dels nostres fills els agradaria apuntar-se en un equip de futbol”, bromeja. “Crec que també és bo per als nens que hagin pogut viatjar i puguin tenir dos estils de vida diferents”, explica la Candelaria.

tracking