afers exteriors

Saboya explica a Dastis l'estat de les negociacions amb la UE

Col·laboració en l’organització de la Cimera Iberoamericana de l’any 2020

Saboya explica a Dastis l'estat de les negociacions amb la UESFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agenda europea i la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020 van centrar la reunió que el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va mantenir ahir a Madrid amb el ministre d’Afers Exteriors i Cooperació espanyol, Alfonso Dastis, segons va informar el Govern en un comunicat de premsa.

Ambdós ministres van estar acompanyats a la capital d’Espanya per l’ambaixador d’Andor­ra a l’Estat veí del sud, Jaume Gaytan, i per l’ambaixador espa-nyol al Principat, Manuel Montobbio. El ministre Gilbert Saboya, s’assenyala en el comunicat de premsa, va donar a conèixer al seu homòleg espanyol, Alfonso Dastis, l’evolució i situació del procés d’acostament entre Andor­ra i la Unió Europea, el curs de les negociacions entre el Principat i Brussel·les, així com l’agenda prevista per als pròxims mesos per acabar de tancar un acord d’associació.

D’altra banda, ambdós ministres van comentar la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana l’any 2020, que es va oficialitzar el mes passat i que s’haurà d’acabar de materialitzar durant la cimera que tindrà lloc a Guatemala el proper any 2018. Tant Saboya com Dastis van coincidir que l’organització d’aquest esdeveniment és una oportunitat per explicar la realitat econòmica, política i social del Principat a la comunitat iberoamericana.

En aquest sentit, el ministre d’Afers Exteriors espanyol es va mostrar obert a intercanviar informacions i experiències entre Andorra i Espanya i a explorar diverses vies de col·laboració, s’assenyala en el comunicat.

tracking