Política

SDP veu bé que el Tribunal de Comptes fiscalitzi els seus números

Bartumeu evita concretar quan tindran la liquidació de l’any passat tot i que el síndic confia rebre-la aquest mes

SDP veu bé que el Tribunal de Comptes fiscalitzi els seus númerosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

SDP aplaudeix la decisió del síndic general, Vicenç Mateu, de derivar el cas dels moviments sospitosos de diners del grup parlamentari al Tribunal de Comptes. El president de la formació, Jaume Bartumeu, considera que el posicionament adoptat per Sindicatura “només fa que confirmar la nostra proposta” d’auditar els comptes per tal d’esbrinar si hi va haver un ús fraudulent dels fons que rep el grup parlamentari en benefici del partit polític progressista. “Si la junta de presidents comparteix aquest criteri ens satisfà enormement”, va sentenciar Bartumeu.

Així mateix, va celebrar que la junta de presidents acordés que a partir d’ara els grups parlamentaris també seran escrutats pel Tribunal de Comptes, tal com ho són els partits polítics o el mateix Consell General. “Evidentment que veiem bé que es fiscalitzin els grups perquè nosaltres ho hem proposat”, va manifestar. El líder del partit va evitar concretar, però, quan tindrà enllestida la liquidació de comptes del 2015 i estarà en disposició de lliurar-la al Consell General perquè aquest, al seu torn, la faci arribar a l’òrgan fiscalitzador. Mateu va explicar en la compareixença posterior a la junta de presidents on es va optar per no emprendre cap acció fins que no es rebi l’informe del Tribunal de Comptes que esperen rebre la liquidació aquest mateix mes de juny. Amb tot, ahir Bartumeu va declinar pronunciar-se sobre aquesta qüestió i es va limitar a dir que “quan ho tinguem ja ho presentarem”.

En la roda de premsa setmanal d’SDP, Bartumeu va constatar l’alt percentatge de desafecció política reflectida en l’enquesta del CRES, així com la poca confiança dels ciutadans en els partits i els Coprínceps. En aquest sentit, va admetre que SDP –el més mal situat al sondeig– “no arribem a connectar suficientment” i va defensar que l’enquesta demostra que “a dia d’avui no hi ha una alternativa política seriosa” capaç de desplaçar DA.

De la seva banda, el conseller general del partit, Víctor Naudi, va mostrar la seva preocupació pel trencament de Grandvalira i en va responsabilitzar directament el cap de Govern pel fet de declarar la plataforma de Soldeu projecte d’interès nacional, fet que segons SDP vulnera la llei i significa posicionar-se a favor de Canillo. “La seva actuació no ha estat de les més encertades i ha fet precipitar el trencament”, va assegurar, afegint que “ha agafat partit pel comú de Canillo i ha fet trontollar la marca”. Segons va afirmar, això “posa en perill el model turístic del país”.

ELS PARTIT INICIA LA CERCA D'ACORDS A LES PARRÒQUIES

SDP buscarà bastir coalicions polítiques en l’àmbit territorial durant les properes setmanes per tal de preparar el terreny de cara a les properes eleccions generals. Bartumeu va revelar ahir que la setmana passada va mantenir “una llarga conversa” amb el secretari general de Liberals d’Andorra, Amadeu Rossell, per parlar de la coalició de partits de la qual es va desprendre, i que hi ha “la voluntat compartida de treballar en favor del país” i “buscar acords i propostes concretes”. Amb tot, va remarcar que el procés de cerca de complicitats en l’àmbit territorial el durà a terme només SDP al llarg de l’estiu i va detallar que de cara al setembre els afiliats votaran una proposta programàtica sobre la possible coalició. A parer del líder del partit, “DA s’endú les territorials amb una majoria relativa, i si hi hagués una coalició el resultat seria molt diferent”. Per tant, va indicar que treballar propostes en l’àmbit parroquial “és la gran tasca que tenim”, i va avançar que la seva voluntat és finalment acabar “afinant acords polítics d’àmbit territorial”.

tracking