L'acreditació dels metges es podrà revocar si no fan formació continuada

León s'ha mostrat convençut que molt properament s'assolirà un acord per validar el nou conveni que els metges han de signar amb la CASS

L'acreditació dels metges es podrà revocar si no segueixen una formació continuadaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Reglament d'acreditació dels metges per signar conveni amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social té per objectiu garantir i millorar els estàndards de qualitat dels professionals, estableix l'acreditació obligatòria per a tots els metges, tant si exerceixen per compte propi com per compte aliè.

Els requisits són disposar de l'autorització d'exercici de la professió titulada de metge especialista i estar col·legiat, tenir menys de 65 anys en el moment de sol·licitar l'acreditació per primera vegada, demostrar almenys dos dels darrers cinc anys exercint la seva especialitat, i no trobar-se en situació d'inhabilitació professional o d'incompatibilitat de l'exercici de la professió. L'obtenció de l'acreditació requereix la signatura d'una declaració jurada assegurant que no ha estat sancionat per infracció greu o molt greu en cap dels col·legis professionals en els quals hagi estat inscrit en els darrers quatre anys. D'altra banda, també s'ha d'acreditar que no es té antecedents penals per delicte dolós en el marc del desenvolupament de l'exercici de l'activitat assistencial. El reglament també preveu el procediment d'obtenció d'acreditació.

El secretari d'Estat de Salut, Joan León, ha explicat que s'estableixen diverses causes de revocació de l'acreditació, com ara la pèrdua de l'autorització d'exercici de la professió o de la col·legiació, la inhabilitació professional, una condemna per delicte en el marc del desenvolupament de l'exercici de l'activitat assistencial, l'incompliment dels requisits establerts en matèria de formació continuada o sobrepassar l'edat de 75 anys. En aquest sentit, León ha indicat que, a partir d'aquesta edat, els metges només podran excercir de manera privada.

Pel que fa a la formació continuada, el secretari d'Estat ha indicat que durant els pròxims dos anys es treballarà amb el Col·legi de Metges per establir el nombre de crèdits que hauran d'assolir els metges a través d'activitats lectives o assistència a congressos per tal de garantir que puguin mantenir els seus coneixements actualitzats.

tracking