Política

Albert Pintat aposta per Josep Pintat com a cap de llista liberal

L’excap de Govern subratlla que és un candidat “molt bo” amb un “cap molt ben estructurat”

Albert Pintat aposta per Josep Pintat com a cap de llista liberalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excap de Govern assegura que es manté al marge del la decisió que pugui prendre l’executiva de Liberals sobre el candidat per a les properes generals “i el que facin m’està bé”, però considera que “Josep Pintat és una persona excepcional amb un cap molt ben estructurat i ben moblat, fins ara és el líder i president del grup parlamentari i crec que ho està fent molt bé”. Segons Pintat, el debat que ha sorgit en la formació en la qual milita està motivat perquè “els grups sempre volen donar la sensació que les coses estan obertes i tot és discutible, fins i tot els candidats”, i remarca que “està absolutament convençut que Josep Pintat seria un bon candidat una altra vegada perquè li conec les qualitats”. Per això confia que l’executiva, “perquè al final és el seu problema”, serà prudent i “suposo que aniran amb molta precaució a l’hora de fer canvis d’aquesta envergadura”.

El polític lauredià valora positivament el paper de Liberals “perquè fer oposició sempre és desagradable però s’ha de fer i el Govern ha de governar sense por”. El mateix que afirma que ha de fer Ld’A “mentre siguin fidels a la ideologia liberal, que vol dir per damunt de tot la llibertat de la persona i els drets humans”, i lamenta que amb l’excusa de la seguretat i el terrorisme s’apliquen normes que acaben representant que “ara qui no compleix les seves obligacions fiscals és un terrorista i tothom té dret a defensar els seus interessos econòmics complint la llei, que es pot fer de moltes maneres i si tens un bon assessor té un cost petit, i si bades un cost molt alt”.

Pintat estima que “Liberals ha de fer, i crec que encara ho poden fer molt millor, una oposició forta, intel·ligent i patriòtica, defensar el país”, i recorda que en les negociacions amb Europa és on més s’han posicionat, “i crec que tenen raó de posar en evidència els molts aspectes que encara no estan clars com quedaran, les quatre llibertats. La llibertat de circulació és molt maca però a Andorra irrealitzable, tenim un històric amb el moviment de persones, amb els trilaterals, i no ho podem llançar a les escombraries, s’ha de respectar i Europa sap respectar aquests tractes”. A més, es mostra crític amb les exigències de les institucions internacionals perquè “no ens deixen passar cap quan fem un error i ens cau tota la força. L’OCDE i el Consell d’Europa apliquen uns criteris que a Andorra s’han de complir al 100% i als grans països els rellisca bastant i no ens podem acusar constantment de ser els cignes negres”. Per això, convida el Govern a defensar els interessos dels andorrans “sense vergonya”, i es mostra preocupat per la tipificació del delicte fiscal perquè “si badem farem una llei que serà molt més restrictiva que a d’altres dels països i com que l’aplicarem al 100% hi haurà unes conseqüències gens bones per a la competitivitat d’Andorra”. En aquest sentit, recalca que Liberals “som conscients que s’ha de millorar” i recomana no inspirar-se tant en la llei espanyola i “mirar més cap a Suïssa i Luxemburg no fa cap mal”.

"PENA I TRISTESA" PER L'EXHIBICIÓ PÚBLICA D'SDP

Albert Pintat confessa que li provoca “molta pena i tristesa” l’afer d’SDP que qualifica com “un joc de canalla del col·legi” perquè a tots els partits “sempre hi ha dificultats econòmiques, i que es digui si has gastat en viatges o esmorzars, que si anaves amb la tieta o l’amiga, no té sentit”. Respecte a les despeses del partit que ha assumit el grup parlamentari incideix que “la línia entre els dos és molt fina” i recorda que el Tribunal de Comptes, la fiscalia i Sindicatura han de vetllar pel compliment de les normes i “no s’ha d’exagerar més el problema”, tot i puntualitzar que “quan hi ha una subvenció global és una cosa i quan és per a feines dels grups és una altra i s’ha de respectar la llei”. L’excap de Govern lamenta l’enfrontament entre SDP i Sílvia Bonet perquè “fa un mal terrible a la reputació i a la imatge els elegits, i farien un gran favor al país si s’ho passessin dins de casa, que ja han fet prou exhibició pública de malentesos”. I demana que trobin una solució perquè defensa que la cadira del conseller “és personal, no és del partit” ,i “perdem el temps a solucionar aquests petits conflictes que són més aviat de personalitat que polítics”.

tracking