La Batllia inculpa Alcobé pel cas de Mateu amb BPA

Ladislau Baró i Xavier Montané van declarar com a testimonis en el possible cas de corrupció

La Batllia inculpa Alcobé pel cas de Mateu amb BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Ahir el ministre Alcobé va parlar amb el Xavi Montané i, tot i que el Xavi ha mostrat molt interès en el projecte, segueix mostrant-se contrari a introduir des del grup parlamentari una esmena de rebaixa dels tipus de cotització pels assalariats dels hubs de gestió.” Aquest és un dels continguts dels correus electrònics enviats per l’ex-consellera demòcrata Meritxell Mateu i que han derivat que la Batllia prengués declaració ahir com a inculpat a l’exministre Jordi Alcobé perquè expliqués quina va ser la seva participació en els fets. La Batllia instrueix una causa contra Mateu i els excàrrecs de BPA Joan Pau Miquel, Cristina Lozano, Joan Cejudo i Roger Campamà per determinar si hi va haver un cas d’intent de corrupció amb un suposat pagament de 48.000 euros a canvi de fer que l’exconsellera incidís per canviar una llei que interessava a BPA per a una nova línia de negoci.

Etiquetes:

Els correus electrònics de Mateu, que van provocar la seva dimissió, citen diferents persones dins d’unes actuacions en què fa la sensació que treballa per intentar que s’adaptés una legislació per permetre la cotització a la Seguretat Social de treballadors que viuen en d’altres països. Aquesta opció, que mai va fructificar, hauria obert la porta a un negoci que suposadament BPA tenia entre mans per establir hubs de gestió d’aquestes cotitzacions. Els 48.000 euros cobrats per Mateu van sortir en negre de la caixa B de BPA, consistent en una societat panamenya anomenada Landstreet.

Jordi Alcobé va prestar declaració acompanyat del seu advocat, Jean-Michel Rascagneres. El lletrat va destacar: “Hem d’estar agraïts a la Batllia perquè el fet de declarar com a inculpat simplement significa que pot ser amb acompanyament de l’advocat i per tant dona més garanties jurídiques.” Rascagneres s’ha mostrat convençut que Alcobé no té cap implicació, fins al punt que podia haver estat simplement citat a declarar com a testimoni.

Durant la jornada d’ahir també van declarar el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, i l’exconseller de DA Xavier Montané. Precisament Montané, segons els continguts dels e-mails, era una peça clau en tota la jugada per aconseguir que el grup parlamentari donés suport o impulsés les modificacions legislatives que hipotèticament buscava BPA. L’exconseller, però, pel mateix contingut dels e-mails, sempre hi va estar en contra. Ladislau Baró va declarar per corroborar que Meritxell Mateu li havia explicat la seva activitat paral·lela. Baró va indicar, segons fonts properes, que l’exconsellera li havia comentat que feia una tasca d’assessoria per a BPA però que en cap moment li va comentar que existia la intenció d’incidir en cap afer relacionat amb legislació o el grup parlamentari.

tracking