Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

DA tornaria a guanyar les eleccions i augmentaria la distància amb els liberals

DA guanyaria els comicis amb un 37,3% dels vots, per sobre dels liberals, que obtindrien un 23,88% dels vots, i dels socialdemòcrates, amb un 20,90%.
El director del CRES, Joan Micó, durant la presentació dels resultats de l'enquesta política d'enguany.

DA tornaria a guanyar les eleccions i mantindria la distància amb els liberals

El director del CRES, Joan Micó, durant la presentació dels resultats de l'enquesta política d'enguany.

M.J.
Actualitzada 01/06/2017 a les 19:17
Demòcrates per Andorra va guanyar les eleccions del 2015 amb un 37,03% dels vots, i si se celebressin ara repetiria victòria amb un 39,02% dels vots. El seguiria Liberals d'Andorra amb un 28,3% dels vots (va obtenir un 27,68%), el Partit Socialdemocrata amb un 21,7%, Socialdemocràcia i Progrés amb un 5% i els Verds d'Andorra amb un 5,8%.

Aquests percentatges s'han extret de les respostes sobre el vot decidit dels ciutadans a l'enquesta d'opinió política que elabora anualment el Centre de Recerca Sociològica (CRES). 

Per mostrar el gran nombre de vot ocult, Micó ha mostrat les dades sobre la pregunta 'a quin partit va votar a les darreres eleccions?'. El 50,7% diu que va votar a DA, quan a la realitat ho va fer poc més d'un 37%. Bona part del vot ocult aniria cap als liberals, creu el CRES.

En qualsevol cas, són dades orientatives, ha recalcat Micó, que també ha avançat que des del CRES es treballa per aconseguir una aproximació més fidedigna dels resultats de les enquestes d'intenció de vot de cara a les properes eleccions generals.

Finalment, a la pregunta sobre qui creu l'enquestat que guanyaria unes eleccions generals ara mateix, el 43,4% dels andorrans diu que seria DA, tot i que el 64,9% creu que no ho farà per majoria absoluta.

Els no andorrans són d’esquerres
El centre de recerca ha fet preguntes similars als no andorrans, i el perfil de respostes que n'ha sortit és força diferent a la dels nacionals. Si poguessin votar (el 81% assegura que ho faria), es decantarien en un 13,5% pels socialdemòcrates. De prop estaria DA, amb el 12,3% dels vots, i ja més lluny els liberals, amb el 5,7%.

En línies generals, l'enquesta política constata que els no andorrans són menys crítics amb l'actuació dels líders i de la política en general, i això és perquè estan "més desmobilitzats" o "més satisfets", tot i que és una "bona notícia" per al bon funcionament del país, segons ha considerat Micó.
  • #3 Sentit Comú
    (01/06/17 22:16)

    Si torna a guanyar DA, deixo de votar !! Claríssim !!!  M'agradaria saber quan ens costa aquest govern ! 

    Respondre
  • #2 ciutadana
    (01/06/17 21:35)

    Aquesta noticia aprofita un moment de " rio revuelto". Pero dubto molt que torni a guanyar DA.

    Respondre
  • #1 Jordi
    (01/06/17 18:04)

    El problema és el model de País. Ens hem equivocat pactan amb el Diable.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts