El Govern diu que un negoci estranger pot obrir en 45 dies

Assegura que és el termini màxim per a una inversió forana “ben formulada”

El Govern diu que un negoci estranger pot obrir en 45 diesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern assegura que una inversió estrangera “ben formulada” i que en la seva formalització no es dilatin els terminis no imputables a l’Administració (recollida de resolucions, elevació a públic davant notari i presentació de documentació d’obertura) pot tenir el comerç obert en un mes i mig. És la resposta de l’executiu a les queixes que va fer fa unes setmanes al Diari el president de la Confederació Empresarial (CEA), Xavier Altimir, en què denunciava que moltes empreses foranes havien desistit d’instal·lar-se al país “cansades de tanta burocràcia i tantes traves”.

Etiquetes:

En la resposta de l’executiu, el Govern assegura ser conscient que malgrat els esforços realitzats els darrers anys per facilitar els tràmits als empresaris i tot i que es treballa per reduir l’obertura de comerç a 72 hores i perquè els terminis de tramitació de la inversió estrangera es compleixin i no s’exhaureixin, “encara calen més esforços en aquest àmbit”. És per això que tenen previst crear una oficina d’atenció a l’empresari que s’ubicarà al Prat del Rull, on hi haurà una finestreta única per a tots els tràmits empre- sarials.

Respecte a l’anunci de la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, que s’està treballant per permetre l’obertura de comerç en 72 hores, la intenció és que aquest tràmit ja es pugui fer en aquest termini abans de final del 2017.

Sobre l’obertura econòmica, l’executiu recorda que actualment el termini de resolució d’inversió estrangera directa està entre els 12 i 20 dies, tot i que no es computen aquells dies que els expedients estan parats per manca d’informació imputable al sol·licitant. També assenyalen que les societats s’estan inscrivint dins el termini legal (entre els dies 7 i 10 a comptar de la seva recepció) i que en èpoques de fort volum de tramitació les inscripcions es fan entre el dia 13 i 14.

tracking