congrés immobiliari

El congrés de la Fiabci promociona Andorra al món

Jordi Ribó i Francesc Camp valoren molt positivament la impressió que han rebut dels 500 assistents internacionals

El congrés de la Fiabci promociona Andorra al mónXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 68è congrés mundial de la Fiabci va tancar les portes ahir a la tarda amb la satisfacció absoluta dels assistents, com així ho van transmetre a l’organització i les autoritats polítiques. El president de la Fiabci Andorra, Jordi Ribó, va fer una valoració molt positiva del que ha passat al Centre de Congressos durant aquests dies, “estem molt contents. Han vingut més de 500 professionals del sector a Andorra de 45 nacionalitats diferents, això vol dir que el món ens ha conegut, ens hem posicionat sobre el mapa i ara el sector immobiliari ha de fer passes endavant per continuar així”. Sobre l’experiència que han viscut els assistents, Ribó va deixar clar que els participants van gaudir molt de l’estada al país i també li constava que els comerciants estaven contents. “Tinc el feedback del sector hoteler i del gastronòmic i tots estan satisfets. A més, els congressistes ens diuen que estan encantats de la vida d’haver vingut a Andorra aquest cap de setmana”, va confirmar el president de l’organització andorrana.

També en va fer un balanç molt positiu el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, en afirmar que les felicitacions pel país o per l’organització del congrés han arribat de les instàncies més elevades, “hem comprovat que hi ha hagut molta assistència i ens han fet arribar molt bones valoracions, començant pel president de la Fiabci internacional”. Segons va explicar el ministre, el tracte rebut i la proximitat amb les conferències ha estat el més destacat pels assistents, “tenim hotels de 4 i 5 estrelles, que és el que buscaven, i el servei que s’ha donat està molt ben valorat. Destaquen sobretot que no cal agafar cap mitjà de transport per a anar a les conferències”, va afegir Camp.

Alta ocupació hotelera

Ribó reconeixia que sabia que el sector immobiliari va poder fer contactes i obrir noves vies de negoci aquests dies, però no va ser l’únic sector beneficiat pel congrés. Des de la Unió Hotelera el seu president, Manel Ara, donava la xifra que “a Andorra la Vella, l’ocupació hotelera ha estat del 85%, gràcies a aquest esdeveniment. De totes maneres, el volum de persones que ha portat no ha estat suficient per abastar la resta del país”, afirmava Ara. Tot i això el president de la UH valorava molt positivament el fet d’haver demostrat que el país està preparat per acollir més esdeveniments com aquest, “pel que fa a hotels estem preparats de sobres, i seria molt interessant entrar al circuit de congressos”, desitjava Ara.

El ministre Camp també compartia l’opinió, tot i que ell pensava en la capacitat del país quan afirmava que “una talla de congrés com aquest és sobre la qual hem de reflexionar de cara al futur per veure si en podem trobar d’altres de la mateixa tipologia, o d’altres sectors de l’activitat, perquè vinguin a Andorra”.

Respecte al congrés immobiliari, Jordi Ribó agraïa totes les empreses andorranes que hi van participar, ja que van contribuir a “explicar què és el país, que és l’smart country, i la gent marxa d’aquí amb una idea de l’Andorra que volem al futur. A partir d’ara toca treballar tots plegats, posar Andorra dins del mapa i intentar que vinguin com més inversors millor”. En aquest sentit, el ministre de Turisme i Comerç va afirmar que ha estat un pol per atraure noves inversions, que “hagi vingut tanta gent de tantes procedències i que ara podran invertir tant al país com a fora. Han posat el país a l’agenda de les seves inversions”, va destacar Camp.

Turisme sostenible

El ministre de Turisme i Comerç també va participar com a ponent en el congrés de la Fiabci i va explicar les polítiques que desenvolupen sobre turisme sostenible. “Estem treballant sobre tres eixos; el foment del cotxe elèctric, ja que volem ser líders mundials en l’ús d’aquests vehicles. També volem fomentar l’ús de les bicicletes elèctriques, i finalment la creació del Pla d’Infraestructura Verda, que crearà més de 100 quilòmetres de camins de muntanya assequibles per tothom”.

Per Camp, “mai hi ha prou turisme, només cal fer polítiques per afavorir la convivència entre els turistes i els residents”.

tracking