POLÍTICA

Els joves del PS insisteixen a obrir la via per permetre la doble nacionalitat

Els joves del PS insisteixen a obrir la via per permetre la doble nacionalitatPERE BARÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Joventuts Socialdemòcrates d’Andorra (JSA) insisteixen que al Principat es pugui permetre la doble nacionalitat als residents que portin uns anys vivint al país. Aquesta és una de les diverses aportacions que van fer ahir una vintena de joves de diferents formacions com el PS, DA i Podem que van participar en un debat per fer propostes sobre el futur del país.

El coordinador de les JSA, Pere Baró, va explicar que el fet d’aprovar la doble nacionalitat seria una mesura justa, ja que d’aquesta manera ningú “hauria de rebutjar la seva part d’origen”. Segons Baró, si aquesta proposta acabés tirant endavant, donaria el dret a votar a les eleccions. “No és normal que una persona que porti uns anys residint al país i que pagui impostos no pugui dir la seva”, va afegir Baró.

Durant el debat, que va tenir lloc a l’Espai Jovent d’Escaldes-Engordany, també es van tractar altres temes com el model d’Estat en sentit social i econòmic. Els joves van demanar, per exemple, un millor sistema d’ajudes per als aturats que hagin cotitzat a la CASS. A l’acte, en què tots els partits hi estaven convidats, també es va mostrar el descontentament amb un sector de la classe política. Els joves enviaran ara les propostes que es van plantejar ahir al PS i també les oferiran a la resta de formacions polítiques del país perquè les puguin tenir en compte a l’hora d’implementar les seves polítiques. “L’objectiu era dibuixar l’Andorra que nosaltres volem”, va dir Baró. “Volem una Andorra més justa, més social i més activa”, va afegir el coordinador de JS, que va destacar el sentit constructiu amb què es va desenvolupar la reunió. Les representants del PS Rosa Gili i Cèlia Vendrell van assistir a l’acte organitzat per JSA.

tracking