divorci a la formació

Bonet continuarà estigui o no a ple temps

La consellera independent assegura que podria renunciar a la dedicació total abans que Sindicatura es pronunciï

Bonet continuarà estigui o no a ple tempsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general independent, Sílvia Bonet, va comparèixer ahir a la sala de premsa del parlament per donar explicacions sobre els motius que la van portar a abandonar SDP. A preguntes dels periodistes, Bonet va afirmar que continuarà com a consellera pugui estar o no a dedicació plena, que es mantindrà com a independent fins al final de la legislatura –no s’adscriurà ni a DA, Liberals o PS– i que potser no esperarà que Sindicatura es pronunciï i renunciarà abans a ser consellera a ple temps.

“No he mantingut una batalla per a la plena dedicació”, va assegurar Bonet, que va afegir que “han sigut ells [SDP] els que han fet la batalla en contra”. Després d’avançar que s’està plantejant renunciar a ser consellera a ple temps, va indicar, en referència a Sindicatura, que “no vull forçar ni generar problemes a ningú”. L’ex- d’SDP es va mostrar sorpresa per la volada que ha tingut la seva renúncia al partit. “No pensava que fos un tema d’afectació mundial. estic ocupant més planes de diaris que algunes qüestions molt més importants”, va explicar.

Bonet va relatar les causes de la marxa d’un partit que, va dir, s’ha allunyat de la “filosofia” del programa electoral. Hi hagut diferències polítiques en qüestions com l’afer BPA i els pactes d’Estat per un acord d’associació amb la Unió Europea i per la reforma del sistema sanitari. Va criticar que SDP abandonés la comissió especial sobre BPA perquè “podríem haver ajudat els propietaris, els treballadors i els ciutadans que tenien els diners bloquejats” i no formar part del pacte de la negociació amb la UE perquè “si es volia ajudar, s’havia d’estar”.

La consellera general independent considera que s’ha de mantenir al parlament fins acabar la legislatura perquè “tinc coses pendents i vull continuar treballant pels ciutadans d’Andorra”.

Documentació de les despeses

Abans que es conegués la demanda d’SDP a Bonet de justificar vàries de les despeses realitzades com a representant de la formació, la consellera general independent va anunciar que a la tarda lliuraria al síndic general la documentació relativa als pagaments pels seus desplaçaments al Consell d’Europa. També va dir que seguirà donant el 10% del sou a SDP com fins ara.

tracking