x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Detingut Joan Besolí en el marc de l'operació contra Sandro Rosell

S'investiga una possible xarxa de blanqueig de capitals i s'han fet registres al Principat, a Girona, Barcelona i Lleida

Operació Rimet

Escorcolls practicats per la guàrdia civil i la policia

Imatge de la casa d'Alàs que ha registrat aquest matí la policia i la guàrdia civil.

Detingut Joan Besolí en el marc de l'operació contra Sandro Rosell

Imatge de la casa d'Alàs que ha registrat aquest matí la policia i la guàrdia civil.

C. S.
Actualitzada 23/05/2017 a les 19:45
L'exconseller de Finances del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí, hauria estat detingut aquest matí en el marc de l'operació conjunta –amb la col·laboració també de la Policia andorrana– que han fet la policia nacional espanyola i la guàrdia civil, segons han confirmat al Diari fonts properes a la investigació. Es tracta d'una operació contra el blanqueig de capitals relacionada amb els drets d'imatge del futbol i que ha comportat, també, la detenció de l'expresident de l'FC Barcelona, Sandro Rosell. Es considera que Besolí hauria actuat com a testaferro de l'exdirigent blaugrana, juntament amb dos més que també haurien estat detinguts. D'altra banda, també s'hauria arrestat a la dona de Sandro Rosell, Marta Pineda.

Segons ha informat la guàrdia civil en un comunicat de premsa conjunta amb la policia espanyola, s'han portat a terme diversos registres a Barcelona, Girona i Lleida, així com a Andorra. Entre aquests, el domicili particular de Sandro Rosell a les Corts, a Barcelona, on ell està retingut mentre l'escorcollen. Més tard se l'enduran fins a un despatx, també a Barcelona. Per la seva banda, a la dona se l'han endut detinguda a una masia que té el matrimoni a Cassà de Pelràs, a l'Empordà.

La investigació de l'ooperació batejada com a "Rimet" es va iniciar arran d'una querella presentada per la fiscalia de l'Audiència Nacional i està sent coordinada pel jutjat central d'instrucció número 3 d'aquest tribunal. L'operació tindria com a objectiu els negocis al Brasil de l'expresident del Barça i estaria vinculada amb el presumpte cobrament de comissions il·legals relacionades amb els drets d'imatge de la selecció brasilera de futbol. Aquests diners -sempre segons fonts de la investigació que citen mitjans espanyols- després es blanquejaven a través d'empreses en paradisos fiscals. Amb els escorcolls, ha informat la guàrdia civil, es volen tenir més evidència del presumpte cobrament per les funcions d'intermediació il·lícita axií com del sistema ideat posteriorment per introduir aquests benfecisi il·lícits dins del sistema financer legal.

Un altre dels punts d'atenció ha estat el municipi d'Alàs. Allà els cossos de seguretat espanyols han registrat la casa de l'empresari Andreu Ramos que és soci de Rosell en una empresa d'esdeveniments esportiu. Es tracta d'un xalet aïllat i des de quarts d'onze del matí fins a les 12.30 hores s'hi han pogut veure agents de la policia, de al guàrdia civil així com la unitat canina d'aquest darrer cos. Un cop acabat l'escorcoll, un furgó de la policia amb els vidres tenyits s'ha emportat l'home detingut. Mentre es duia a terme el registre, la dona de Ramos ha manifestat que "estem molt tranquils però al mateix temps estic molt intranquil·la perquè ja sabem com funciona la justícia en aquest país, plena de porqueria des de dalt a baix" i ha afegit que "jo em dedico únicament a la venda de carn ecològica amb la nostra empresa Ca l'Andreu".

Al capdavant de la trama, segons fonts de la investigació, hi hauria Rosell i l'expresident de la federació brasilera de futbol, Ricardo Teixeira.  Cal recordar que a Andorra el cas va fer saltar Besolí als mitjans l'any 2013, mentre era conseller de Finances, ja que la premsa brasilera el va identificar com l'home de palla de Rosell. En aquest sentit la polèmica estava centrada en el fet que la gestoria del polític lauerdià (Comptatges S.L.) va demanar la residència passiva per a Teixeira. Besolí era soci de l’expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell (cofundador de Comptages) d’on venia el lligam amb Teixeira. 

Els cossos de seguretat han indicat que l'operació segueix oberta i el jutjat ha aocrdat el secret d'actuacions.
Etiquetes
  • #19 Barcelona, Alàs, Andorra
    (23/05/17 23:09)

    Si llegiu els diaris internacionals veureu les connexions

    Respondre
  • #18 Qüestió de FBI
    (23/05/17 22:51)

    He llegit a l'ara.cat que l'FBI demana a Espanya que investigui a certes persones per blanqueig. EEUU no és broma. Empresa andorrana i uns socis. Qué fort!!!

    Respondre
  • #17 CDiego
    (23/05/17 20:29)

    Pobre hombre...

    Respondre
  • #16 Molt fort
    (23/05/17 19:32)

    Que fort que acabi de sentir a la TV la 6ta de nuevo Andorra!!!

    Respondre
  • #15 Joan
    (23/05/17 19:15)

    Prou hauria pogut el Sandro haver comprat un bon paquet d'accions de Naturlàndia. Besolí era conseller de finances.

    Respondre
  • #14 Cristo
    (23/05/17 17:28)

    Marca Andorra...Simplement estem recollint el que hem sembrat.

    Respondre
  • #13 estevet
    (23/05/17 16:19)

    Sentit Comú va dir..
    No és que Andorra sigui el paradís de la corrupció i dels escàndols, és que hem sigut el destí de moooolts diners negres provenent de la corrupció durant dècades! I ara en paguem el preu.

    Respondre
  • #12 Andorra el Paradís de les Guineus
    (23/05/17 15:53)

    buff!! cada dia sortim als mitjans ja som famosos a tot el món quins craks!!!

    Respondre
  • #11 CANOLICH
    (23/05/17 15:03)

    Amb tot el que ens està passant, aquest any la bandera que penjaré al balco el dia de Canòlich portarà un crespó negre. Convido a tots els lauredians a fer el mateix.

    Respondre
  • #10 karlitos
    (23/05/17 14:33)

    Sant Julià ten que cambiar de club......Madrid o Sevilla es una opciò de moment.....JAJAJAJAJAJ.!Barça ,Pujol, Mas i la separaciò de Catalunya No es cosa nostra, tenim que ser plurals i europeus.M´agraderia de sapiquer el nom del partit d´Andorra i Sant Julià que ha protegit aquesta gent de fa 20 anys .............!

    Respondre
Veure’n més
19
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts