Habitatge

El sector immobiliari representa un 10% del PIB d'Andorra

La recuperació és un fet, com assegura el ministre Camp, i és la quarta font d’ingressos

El sector immobiliari representa un 10% del PIB d'AndorraSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va informar que la recuperació del sector immobiliari està en franca ascendència i representa el 10% del PIB, amb dades del 2015, la qual cosa el converteix en el quart ram més important per a l’economia del país. “És un sector estratègic per al Principat i sabem que ho va passar molt malament”, va indicar el ministre. Per exemplificar-ho va revelar les dades de creixement, també de l’any 2015, “la seva revalorització és innegable, ja que va créixer un 2,1% quan la resta de l’economia ho va fer un 0,4%”, va informar Camp.

Les agències immobiliàries han augmentat els darrers anys i malgrat que encara no s’ha assolit les xifres dels anys de bonança, sí que és un símptoma més que a poc a poc està reflotant. “La recuperació del sector és clara, tot i que encara no ha arribat als nivells previs a la crisi. El 2016 hi havia 224 immobiliàries, una vintena més que l’any anterior, però lluny de les 267 del 2007”, va indicar el ministre. Tot i així, Camp també va llançar un avís, “el sector ha de ser proactiu i ha d’anar a buscar els clients, no esperar-los”.

Línies de creixement

L’estratègia dels promotors hauria de passar per solucionar part dels dos principals problemes que encara ha d’afrontar el mercat. Per una banda, la manca de pisos de lloguer, i per l’altra, la dels immobles d’alt standing. Segons el ministre de Turisme i Comerç, aquesta situació es deu a un binomi de fets, que “tenim una economia que creix i que genera llocs de treball, per tant més persones venen a viure al país. I que existeix la qüestió dels pisos turístics, que s’han doblat els últims 5 anys i fa que els residents tinguin menys oportunitats. De totes maneres, al país hi ha una manca de pisos d’alt standing i aquí hi ha una gran oportunitat de negoci”.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va informar que “el 2016 vam recaptar de l’import de transmissió del patrimoni 1.300.000 euros, dues vegades més que l’any anterior, i enguany, podríem superar-ho”.

EL FIABCI JA TÉ 507 ASSISTENTS

El 68è Congrés Mundial de la Fiabci ja té confirmats la participació de 507 representants de 47 països, segons va informar el president de Fiabci Andorra, Jordi Ribó, que assegurava que encara no estava tancada la inscripció: “seguim signant invitacions per justificar els visats. Les comunitats més interessades són el Japó i els Estats Units, amb 100 participants, i els segueixen Xina, Indonèsia i Espanya”.

El congrés, que aposta per l’ús de les noves tecnologies, se celebrarà del 23 al 28 de maig i té com a objectiu posar “Andorra i el sector immobiliari a escala mundial. A més, hem creat una app pròpia per fomentar els negocis entre els participants”, va explicar Ribó.

tracking