Xavier Espot celebra el decomís més important de marihuana

El ministre afirma que el consum de drogues posa en risc els més joves i és “una xacra”

Xavier Espot celebra el decomís més important de marihuanaSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va celebrar l’èxit de l’operació Paradís: “és una molt bona notícia. Demostra que la tasca policial és excel·lent i que no només fem tasca de prevenció, que també la fem, sinó també de repressió d’aquestes conductes que no tenen cabuda al país”, va afirmar Espot. Segons el ministre, la pressió policial sobre els traficants és indispensable per impedir que el consum s’estengui entre la població adolescent, la que pitjor parada en surt pel seu consum. “La millor forma és incidir en aquelles petites o grans xarxes que es puguin anar desenvolupant al nostre país. D’aquesta manera podrem prevenir-ne el consum entre els nostres joves i també les derivades que aquest implica, tant des del punt de vista conductual com des del fracàs escolar”.

Etiquetes:

Espot va insistir que el consum de substàncies estupefaents és un problema greu que afecta, de manera especial, els més desprotegits, alhora que recordava que el tràfic és una de les activitats més perseguides i penades: “el consum de tòxics, i en aquest cas el de marihuana, és una xacra per a la salut dels nostres joves i a més constitueix una clara activitat delictiva”, afirmava.

L’operació Paradís, que es va realitzar el passat dijous, va permetre arrestar tres persones, les quals ja van passar l’endemà mateix a disposició judicial, i fer el comís més gran que s’hagi fet mai al país de marihuana. La policia calculava que els traficants podrien treure uns 12.000 euros encara que si es revenia, podria ser una xifra superior. Per això, Espot reclamava no rendir-se: “no podem abaixar els braços, hem de donar una clara mostra que el tràfic i el consum de tòxics al nostre país no tenen cabuda.”

SORTIDA ANUAL D'ESPORTS D'AVENTURA DE FRANC PER ALS MENORS TUTELATS

Xavier Espot també va presentar l’acord entre l’executiu i l’empresa RACA mitjançant el qual tots els joves tutelats pel Govern, i aquells que ho van ser i siguin menors de 21 anys, podran gaudir d’una sortida anual i gratuïta d’esports d’aventura en una de les tres instal·lacions que l’empresa pallaresa té repartides entre Catalunya i Andorra. Espot va agrair aquesta iniciativa a l’administrador de la Societat mercantil andorrana, Raca SLU, Carlos Rabaneda, i va apuntar que “iniciatives com aquestes demostren les bondats de l’obertura econòmica, és a dir, empreses que venen de fora, s’instal·len al país i ajuden a millorar-lo”.

Rabaneda destacava “la responsabilitat social de les empreses com a motiu per retornar a la societat allò que ella et dona”.

Aquest acord és indefinit i es pretén augmentar-lo de cara al futur.

tracking