Reportatge

Clàssics internacionals es passegen pel Principat

La cinquena edició de la concentració internacional de cotxes antics bat la xifra de participació amb fins a vuitanta automòbils que es passegen pel Principat aquest cap de setmana.

Clàssics internacionals es passegen pel PrincipatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

l Joan i el Josep exhibeixen al Prat Gran d’Encamp un Ford Edsel que només es va fabricar a finals dels anys cinquanta del segle passat. Els dos germans, que venen de la Seu d’Urgell, comparteixen aquesta afició des de ben petits. “El nostre pare era planxista i això fa que ens hàgim criat des de ben petits amb els cotxes”, explica el Joan. Fins a una vuitantena de conductors procedents del país, d’Espanya i també de França, es passegen entre ahir i avui per diferents parròquies del Principat en el marc de la cinquena concentració internacional de cotxes antics. La xifra de participants és la més alta de les cinc edicions del Weekend dels 60, organitzada per l’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA). El seu president, Lluís de Juan, destaca l’auge que hi ha els últims anys pel que fa a l’adquisició de vehicles clàssics. “Són peces d’art que tenen la dimensió afegida del moviment. La concentració que fem és com un museu a l’abast de tothom”, explica De Juan.

La inversió mínima per adquirir un cotxe d’aquestes característiques acostuma a ser d’uns 30.000 euros, encara que de Juan vol aclarir que “no és una afició cara”, ja que no es fa cap distinció en funció del preu pagat. L’única condició per participar a la concentració d’aquest cap de setmana és que els cotxes tinguin, almenys, 25 anys d’antiguitat. A la resta de la Unió Europea, amb l’excepció d’Espanya, s’exigeix un mínim de 30 anys. De Juan també destaca l’elevat valor simbòlic dels vehicles. “Hi ha cotxes que no tenen preu perquè les famílies no el volen vendre i, en cas que ho vulguin fer, miren molt a qui el traspassen per tenir la garantia que es mantindrà amb el màxim rigor possible”, afegeix. El president de l’AAVA admet que la passió pels cotxes antics “es porta a la sang” i que la seva conservació es fa “com un nen petit perquè el cuides i sempre el tens impecable”.

Ahir al matí els cotxes van fer una rua des d’Encamp fins a Andorra la Vella i a la tarda es van enfilar fins a la Massana, Ordino i Canillo, on van visitar el Museu de la Moto. Els participants van gaudir a la nit d’un sopar temàtic ambientat en la pel·lícula Grease. El certamen s’acabarà avui a la tarda després d’una nova rua d’Encamp a la capital i un dinar de germanor.

Clàssics internacionals es passegen pel Principat

tracking