esquí

El cònsol d'Encamp diu que no seria positiu que es trenqués Grandvalira

El cònsol indica que si la declaració d’interès nacional està mal feta se li haurà de donar la raó a Viladomat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va dir ahir que “no seria positiu” que arran del conflicte creat pel recurs de Joan Viladomat contra la plataforma esquiable que es vol construir a Soldeu, la societat Nevasa (que gestiona Grandvalira) es trenqués, i per això va manifestar que esperen que “no passi”. El cònsol va posar en relleu que una declaració d’interès públic cal que estigui justificada de manera “coherent i ben feta”, motiu pel qual si realment ha estat així ho veuen amb bons ulls, ja que en cas contrari se li hauria d’acabar “donant la raó” a Viladomat. La declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable suposa una ampliació de l’arribada de la pista així com la construcció d’un aparcament annex, equipaments pensats per a l’organització de proves esportives de nivell com la que ha d’acollir l’estació el 2019: les finals de la Copa del Món d’esquí.

Pel que fa a les crítiques de l’oposició sobre la manca d’inversió al Pas de la Casa durant els dar­rers anys, va destacar que en el mandat anterior eren complicades per la situació econòmica del comú, però que per als pròxims dos anys hi ha inversions previstes per a la millora del poble. És més, “aquest any ja hi ha previstos l’arranjament del carrer Sant Jordi i l’entrada al Pas”.

Per últim, i quant als problemes per l’existència de persones que es dediquen al contraban, Torres va destacar la feina feta des del ministeri d’Interior de manera conjunta amb les autoritats franceses, que va servir per “apaivagar el problema” i va concloure que, tot i que ja no es veu “gent circulant” com en mesos anteriors, el problema encara “no s’ha eradicat”.

tracking