infraestructures

Catalunya treu a concurs cinc parcel·les per construir més hangars a l'aeroport

Catalunya treu a concurs cinc parcel·les per construir més hangars a l'aeroportARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aeroports de Catalunya ha iniciat el procés per a adjudicar el dret de superfície de cinc parcel·les de l’aeroport d’Andorra-la Seu. Totes han de ser destinades a construir hangars per a empreses o particulars interessats a instal·lar-se en aquesta infraestructura i desenvolupar activitats vinculades al sector aeronàutic. El règim, segons les bases del concurs públic, serà de lloguer per a cada un dels contractes i amb una durada de 25 anys. Totes les candidatures per optar a la construcció d’aquests nous hangars seran estudiades i l’adjudicació està prevista, segons indica Aeroports de Catalunya, durant el mes de juny.

Els cànons de lloguer mínim i mensual que fixen les bases del procés per a cadascuna de les parcel·les són de 0,75 euros per metre quadrat. Cada un dels cinc contractes permetrà l’ar­rendament d’una superfície de 475 metres quadrats. Els criteris establerts per a la construcció determinen que els hangars tindran una superfície rectangular de 19 metres d’ample per 25 metres de longitud i una alçada de 7 metres. Així conservaran una imatge d’homogeneïtat.

Fonts de la Generalitat catalana expliquen que l’objectiu és “continuar amb la promoció de l’activitat d’aquest aeroport”, que el 2016 va registrar un 60% més d’operacions respecte a l’any anterior i que la tendència per a aquest any 2017 “continua a l’alça”. A hores d’ara l’aeroport Andorra-La Seu compta amb empreses establertes i consolidades com la companyia andorrana de serveis d’aerotaxi TSA (El Teu Soci Aeri), que ofereix també cursos de pilot privat i de drons; l’escola de vol La Plana; o He- litrans Pyrénées, empresa d’helicòpters especialitzada en tasques de manteniment i construcció de línies elèctriques, trasllat de materials i manteniment integral d’helicòpters, que compta amb una plantilla que té una trentena de treballadors.

tracking