afers socials

El Govern no comparteix “la percepció” del raonador

Fenoll recorda que els jubilats poden demanar la pensió de solidaritat

El Govern no comparteix “la percepció” del raonadorANA / C. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern no comparteix l’opinió del raonador del ciutadà sobre la situació de les pensions de jubilació que rep el col·lectiu de la gent gran. Durant la compareixença al Consell General per presentar les dades del darrer informe, el raonador va demanar un estudi per reflexionar sobre les pensions i el cost de la vida, i va alertar de les dificultats de moltes persones jubilades per arribar a final de mes. La secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, va manifestar ahir que al Govern “no tenim aquesta percepció”, i va recordar que els ciutadans tenen al seu abast pensions no contributives que pal·lien possibles pensions de jubilació baixes.

La problemàtica de les pensions de jubilació “ja l’hem solucionat”, va assegurar Fenoll. Es referia a la pensió de solidaritat per a la gent gran “que permet equilibrar el salari fins al salari mínim” si s’acrediten ingressos insuficients. Així mateix, va afegir que hi ha moltes persones jubilades que poden tenir pensions baixes, però que també ho compensen amb pensions dels estats veïns perquè durant un temps hi van treballar. La secretària d’Estat va exposar que les prestacions de solidaritat van en augment, al mateix ritme de l’envelliment de la població.

Fenoll va fer les declaracions en el marc de la Diada esportiva de la gent gran d’Andorra i la Seu d’Urgell, que arriba a la seva novena edició i que va aplegar unes 250 persones al centre de tecnificació d’Andorra a Ordino. Va ser una jornada de trobada per fomentar “la convivència” i promoure “els hàbits de vida saludables” entre el col·lectiu.

tracking