Govern compra el terreny del pati de l'Escola del Pedral i en garanteix la continuïtat

L’any passat, la propietat va notificar al Govern la voluntat de no renovar més el contracte de lloguer d’aquesta parcel·la.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha validat avui el conveni que el Govern, mitjançant el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha acordat amb la propietat del terreny del pati de l’Escola Andorrana del Pedral d’Encamp.

Segons el conveni, el Govern accedeix a la compra d’aquest terreny de 666,16 m2, de la zona de patis d’aquest centre escolar, i que des del 2011 se’n fa ús mitjançant el contracte de lloguer convingut amb la propietat privada, a diferència de l’edifici escolar que sí és de titularitat pública. L’any passat, la propietat va notificar al Govern la voluntat de no renovar més el contracte de lloguer d’aquesta parcel·la. Aquesta situació ha motivat l’inici de negociacions per part d’Ordenament Territorial, que han culminat amb l’acord de compra amb la propietat de l’esmentat terreny per valor de 1.200.322,90 euros. Es destaca que la fixació del preu s’ha fet en base a la taxació realitzada per un pèrit independent.

Per fer front a la compra d’aquesta parcel·la, el Govern presentarà al Consell General, un projecte de Llei de crèdit extraordinari. En aquest sentit, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, van explicar als partits amb representació al Consell General la problemàtica derivada per la no renovació del contracte de lloguer del terreny, i les possibles opcions que es plantejaven per solucionar la situació, entre elles, l’opció de compra.

Es destaca també que la propietat ha manifestat la seva predisposició de fer la cessió urbanística corresponent a la unitat d’actuació adjacent a la parcel.la ocupada pels patis escolars i que serà adquirida pel Govern.

D'altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat avui la licitació dels treballs de construcció d’un pati cobert a l’escola de Fiter i Rossell. Les obres s’emmarquen en el projecte de diverses obres de millora que el Govern porta a terme al centre educatiu de Fiter i Rossell, i que també inclouen la construcció d’una escala d'emergència, i l'ampliació d'aules en aquesta escola. La licitació es fa mitjançant concurs nacional, amb caràcter d’urgència, per tal que el treballs estiguin enllestits pel proper curs escolar 2017- 2018. La data límit de la presentació de les ofertes és el 31 de maig.

tracking