Política

Els Verds i Iniciativa Ciutadana intentaran una coalició sense el PS

Els dirigents destaquen “el bon ambient” i l’entesa que hi ha ha entre ambdós partits

Els Verds i Iniciativa Ciutadana intentaran una coalició sense el PSARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Verds d’Andorra i Iniciativa Ciutadana estudiaran fer una coalició sense el PS de cara a les eleccions generals del 2019. Els dos partits van anunciar el 25 d’abril passat que trencaven la coalició Junts de les generals passades per divergències i problemes de comunicació amb els socialdemòcrates. Segons van dir, “no estem treballant, no ens arriba la informació, et sents fora i ve un moment que no queda més remei que sortir i començar a treballar per una altra banda”. Són paraules del president d’Iniciativa Ciutadana, Sergi Ricart, el qual va afirmar que malgrat donar per finalitzada la coalició amb el PS “seguirem treballant perquè hi ha molt bon ambient amb els Verds”.

Una entesa que podria cris­tal·litzar amb una coalició de cara a les properes generals. Segons va assegurar, “estic segur que no tindríem cap problema a fer una coalició amb els Verds i qualsevol altre que sigui coherent amb el nostre programa, i també independents”, ja que, segons Ricart, alguns membres independents “també han quedat decebuts” amb els socialdemòcrates.

En aquest sentit, va explicar que “la intenció és tenir un marge de dos anys per seguir treballant i trobar més gent”. “Seguirem treballant amb els Verds perquè amb ells ens entenem molt bé i ja veurem què sortirà”, va dir. Segons Ricart, la formació que s’hauria de presentar als comicis “hauria de canviar una mica”, hauria de ser “un partit polític que engresqui, amb cares noves i gent que treballi”.

De la seva banda, el copresident dels Verds, Juli Fernàndez, va posar de manifest que “no té cap sentit de cara al futur” reeditar un pacte amb el PS vista l’experiència fallida de Junts, però en canvi amb Iniciativa Ciutadana sí que es podria formalitzar un acord. “Amb ells hem estat col·laborant al llarg d’aquests dos anys conjuntament i no hi ha cap tipus d’inconvenient”, va asseverar, alhora que va destacar que “si demà hi hagués eleccions seria un no amb el PS i un sí amb IC”.

tracking