El tercer lladre de la caixa forta va fugir i va passar cap a Espanya

Un tercer romanès va ser gravat per les càmeres del supermercat, però va marxar per separat

El tercer lladre de la caixa forta va fugir i va passar cap a EspanyaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia andorrana treballa amb dues hipòtesis respecte a la fugida del tercer sospitós, segons fonts properes al cos. La més factible és que després d’haver obert la caixa forta amb les eines que portaven i llençar-la prop del Viena, a Santa Coloma, els tres homes es van dirigir en cotxe cap a la frontera espanyola. En principi, dins de la caixa hi havia uns cinc mil euros i els tres romanesos sospitosos s’haurien repartit el botí. Quan van marxar en cotxe cap a Espanya es van trobar amb les cues derivades dels controls exhaustius que s’estaven fent. La policia especula que el tercer home va decidir baixar del vehicle i creuar la frontera a peu per una de les zones boscoses properes a la duana. El motiu pel qual se sospita que ho hauria fet seria perquè presumptament ja hauria estat fitxat amb anterioritat per la policia andorrana i temia ser recone- gut en els controls. S’arriba a aquesta hipòtesi pel fet que els lladres no sabien que havien es-tat gravats en el supermercat, ja que si se n’haguessin adonat no haurien anat directes cap als controls.

Etiquetes:

La segona teoria passa perquè hauria creuat amb un cotxe diferent amb la seva part de botí. Els dos detinguts portaven uns 3.000 euros al damunt, mentre que el tercer sospitós n’hauria portat 2.000. La tesi se sustenta en el fet que en cas de produir-se la detenció dels que anaven en un primer cotxe els controls es relaxarien i seria més fàcil que passés el segon vehicle. Així es garantien que una part del botí sortís del país. Aquesta segona teoria, però, és menys probable, perquè els controls van seguir un cop detinguts els dos romanesos i es va continuar identificant els ocupants dels cotxes que intentaven sortir cap a Espanya. Ahir al matí encara hi havia una vigilància de sortida per si el romanès buscat hagués decidit passar la nit al país. La policia dona per fet des d’ahir a la tarda que el sospitós es troba a Espanya i va comunicar a les autoritats del país veí la situació, també els va trametre les fotografies perquè el puguin identificar.

Els dos detinguts continuaven ahir a les dependències policials per ser interrogats. Segons fonts properes al cas es van negar a fer qualsevol tipus de declaració. Seran portats segurament avui davant del batlle, a menys que s’hagués produït el trasllat ahir a la nit, que haurà de decidir si els envia o no a la Comella, tot i que es dona per fet que ho farà per l’evidència que revesteixen les proves.

tracking