Consell de ministres

Quota de 791 treballadors per fer contractacions fins a l'octubre

El Govern aprova 791 places ampliables fins a 1.036 d’ara a l’octubre, també per fronterers, i s’incorporen professions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat una quota de 791 autoritzacions de residència i treball, així com de treball fronterer, del maig a l’octubre del 2017. Es tracta del doble de places que es van aprovar en el mateix període de l’any passat, un fet que, segons va explicar ahir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, respon a “l’evolució del mercat laboral andorrà” per la disminució del nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació i l’augment de les ofertes de llocs de treball, de manera que es respon a les necessitats dels empresaris. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Espot va detallar que la quota es pot ampliar un 30% si és necessari, és a dir, fins a les 1.036 autoritzacions.

A més, s’incorporen un gros significatiu de professions que fins ara no s’havien previst en la quota general, com ara tècnic en agències de viatges, oficial de notaria, altres tècnics i professionals de suport, hoste d’informació, bàrman, treballadors per compte d’altri qualificats en activitats ramaderes, treballador de manteniment d’edificis, modista o conductor operador de telefèric, funicular o telecadira, entre altres.

Per altra banda, Espot va destacar que es flexibilitza la contractació de treballadors d’un Estat que ha signat i ratificat un conveni amb Andorra o un Estat membre de la UE o l’Espai Econòmic Europeu en matèria de formació i experiència per a determinades ocupacions. Així mateix, s’ha actualitzat la graella salarial d’acord amb la variació a l’alça de l’índex de preus al consum.

Pensions de solidaritat

El Govern va aprovar ahir modificar el reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris per adaptar-lo a la rebaixa dels llindars per poder accedir als ajuts que es van introduir en la Llei de serveis socials i sociosanitaris. Una modificació que varia l’aplicació del barem de valoració patrimonial de les persones susceptibles de rebre pensions de solidaritat, de manera que s’exclouen els ciutadans que tinguin dos o més habitatges per valor de mig milió d’euros, així com més de 17.846 i 58.488 euros al compte bancari i en béns mobles, respectivament.

Segons Espot, la incidència de la mesura és “poc important”, ja que no hi ha hagut cap ciutadà amb discapacitat afectat i entre tres i quatre persones grans de les 56 que van sol·licitar l’ajuda. Per al titular d’Afers Socials, el canvi no ve motivat per la necessitat d’un estalvi econòmic, sinó per “justícia social” i per “ser curosos a l’hora de gestionar les prestacions”, per tal que “no se satisfacin a persones que no en tenen necessitat”. “Considerem que una persona que té una segona residència per import superior a 550.000 euros no ha de ser mereixedora d’una prestació de solidaritat”, va dir, tot adduint que calia evitar que es paguessin pensions de solidaritat a persones que ja tenen suficients recursos.

50 PERSONES ASPIREN A ENTRAR AL COS DE POLICIA

Espot va donar a conèixer ahir que un total de 51 persones han presentat la sol·licitud per accedir a les 31 places d’agent de policia que s’han de cobrir. Una xifra que el Govern preveu que creixi i sigui “prou significativa” atesa la “bona rebuda” que ha tingut la convocatòria. Precisament ahir el consell de ministres va aprovar ampliar el termini per cobrir les places del 28 d’abril al 10 de maig. Segons va relatar Espot, s’ha optat per una pròrroga per tal de facilitar que els candidats que obtindran el títol de batxillerat aquest any es puguin presentar –el diploma es podrà aportar fins al 15 de setembre–, ja que per primera vegada aquest és un dels requisits que s’exigeix als nous agents. Pel ministre, era “de justícia” respondre a la demanda d’aquests sol·licitants.

Quota de 791 treballadors per fer contractacions fins a l'octubre

tracking