Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Escaldes-Engordany

Menú saludable acreditat per Harvard i Cambridge

Actualitzada 27/04/2017 a les 17:21
Bio Bio, l’empresa d’alimentació saludable de Bomosa, va presentar ahir un nou menú conegut com Tri-plat que s’oferirà a la cafeteria de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. L’àpat, elaborat a partir d’un estudi elaborat per Harvard i Cambridge, conté un 50% de verdures, un 25% d’hidrats de carboni i un 25% de proteïnes.
Etiquetes
  • #9 ciutadana
    (27/04/17 21:30)

    Robert Martin Hdz va dir..
    Amb tots els meus respectes Sr. Martin, dins de la famosa nutrigenòmica tambè hi ha una de negoci i marketing de la salut que fa fredar.Els "estudis " que es fan ara, poden cantar missa, però cada cultura, cada país, cada zona geográfica tenen els seus aliments i manera de preparar-los. Ara bé tanta obsessió amb les dietes , i gastronomies (que destrossen la cuina tradicional i la salut), avui son un negoci desorbitant. Gracies a tants "estudis cientifics interssats" s'ha destrossat el camp i la forma de cultiu,s'ha contaminat la terra amb quimics toxics i els aliments amb transgenics (que es una mentida perversa que siguin per acabar la fam al món). Manca mes sentit comú i no deixar-se emportar per modes interessades. Ah! i sàpiga que a Andorra, hi ha des de fa moltissims anys, bons professionals mèdics que en saben un munt d'alimentació i no fan marketing i no volen saber-ne res de la nutrigenòmica.

    Respondre
  • #8 Robert Martin Hdz
    (27/04/17 16:11)

    Un altre dieta miracle amb poques evidencies científiques, i sí molt de marketing darrera. Efectivament sempre s'ha dit que la dieta mediterránea era molt saludable, i ara els estudis cientifics amb cohorts de voluntaris relativament gran estan demostrant que la dieta mediterránea té un efecte cardioprotector (estudi PrediMed). Ciencies com la Nutrigenómica han demostrat que el factor clau per respondre a la dieta és el bagatge genétic de l'individu: no a una dieta general, la nutrició de precisió es el futur. Hi han científics andorrans amb una projecció important en aquest área de recerca.

    Respondre
  • #7 Banca Mora
    (27/04/17 11:17)

    On es posi la truita de patates i ceba de la meva àvia .... !! La gastronomia està tan prostituïda que és purament comercial, no importen els nutrients, importa la "caixa" .... El màrqueting a substituït la raó i el sentit comú, som mercaderia, no persones.

    Respondre
  • #6 Familiar
    (27/04/17 10:54)

    És cert "Dolent" mai s'havia menjat tant malament al restaurant de l'hospital.Tan és així, que nosaltres hem optat per buscar una solución més casolana, més bona i més económica propo de l'hospital. A planta la qualitat del menjar als malalts també ha baixat molt.

    Respondre
  • #5 Usuari
    (27/04/17 10:49)

    Ja en farem d'animalades,en quest pais no parem una rere l'altra,i aquesta ja senbla foter-se del mort i del qui el vetlla,precisament a tot el REGNE UNIT es menja fatal,molt malament.Comparteixo amb ciutadana, Nª4.

    Respondre
  • #4 ciutadana
    (27/04/17 10:02)

    Es al.lucinant, que en zona de cultura mediterranea, hagim de suportar vist i plaus de Harvard i Cambridge, llocs on es menja horrorosament malament. En comptes d' aquest marketing, millor apistar per la bona cuina mediterranea - la nostra- productes de qualitat, bon oli d' oliva ( que mes voldrien les institucions esmentades que tenir- lo a l'abast)i, per descomptat bones practiques higieniques i culinaries.Menys marketing i mes sentit comú si- us - plau!

    Respondre
  • #3 Tamis
    (27/04/17 08:19)

    Felicitats a l'equip de direcció de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i a l'equip de Bomosa per la que considero un excel·lent oferta gastronòmica perquè auna salut i bona ciència. Segons contrastats estudis poblacionals, però, el nivell de proteïna és suficient en arribar a l'11%. Un 25% de proteïna és massa. i seria molt interessant també saber amb extensió sobre el percentatge de greixos o l'ús d'olis premsats en fred que inclou cada àpat. I Suposo que en el futur el nombre de productes orgànics augmentar perquè la xifra és, sincerament, molt petita. Tot i les meves crítiques, repeteixo les meves felicitacions.

    Respondre
  • #2 Ja no hi menjo
    (27/04/17 07:46)

    La majoria d'infermeres i metges ja no mengen a restaurant de l'Hospital des de que aquesta empresa hi és, nosaltres ara preferim anar de taper. El menjar és molt dolent i algun cuiner, a nivel higiène fa por de veure

    Respondre
  • #1 Dolent
    (27/04/17 07:38)

    Mai s'havia menjat tan malament a l'hospital des de que aquesta empresa hi és. Qualsevol ho pot confirmar. A Pal i Arindal igual o pitjor. És tot màrqueting i menjar molt dolent

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477