Política

DA aposta per rellevar Toni Martí per consens

La unitat ideològica dins del partit afavoreix que els militants puguin acordar un successor de l’actual cap de Govern

DA aposta per rellevar Toni Martí per consensFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DA prefereix trobar el relleu de Toni Martí per consens. Així ho va manifestar el secretari d’organització de la formació, Esteve Vidal. “El substitut de Toni Martí hauria de ser la persona que els militants vulguin i preferim que sigui escollit per consens perquè aportaria més unitat”, va dir Vidal. En els poc més de dos anys que queden de legislatura, la formació haurà d’entomar un dels reptes més importants, el de trobar un recanvi obligat per a l’actual cap de Govern, que, per llei, no podrà optar a un tercer mandat.

Amb tot, Vidal va dir que encara no han pres cap decisió sobre el mecanisme que utilitzaran ni s’han marcat cap termini, ja que encara queden dos anys perquè s’acabi l’actual legislatura. Vidal segueix apostant pel consens per davant de les primàries. “L’ideal és que tothom se senti representat i estic segur que buscarem una manera d’entendre’ns”, va afegir. Una visió que comparteix el primer cap de Govern del Principat, Òscar Ribas. “Jo crec que seria millor el consens. No hi ha res millor que les majories”, va dir Ribas. Un altre dels motius pels quals prefereixen escollir un candidat per consens és la unitat que hi ha dins de la formació. “DA no és un partit en què convisquin diferents sectors, sinó que compartim un projecte comú per liderar Andorra”, va dir Vidal, que hi va afegir que “és normal” que desperti interès saber qui serà el substitut de l’actual cap de Govern. La formació compta amb 250 afiliats. Malgrat que en els últims mesos han sonat possibles noms de l’actual executiu per substituir Martí, com Gilbert Saboya, Jordi Cinca o Xavier Espot, el secretari d’organització no creu que ara sigui el moment per parlar de noms. Tot i això, també va deixar oberta la possibilitat de trobar un candidat que ara mateix no ostenti cap cartera a l’executiu. “D’una banda, crec que no és bo que surtin publicats possibles noms però, de l’altra, ens hem de sentir orgullosos perquè crec que tenim persones per liderar el partit”, va dir Vidal.

COMPARACIONS AMB MARTÍ

Pel que fa als paral·lelismes a què s’haurà d’enfrontar el successor de Martí, el secretari d’organització creu que “és evident” que l’escollit “haurà de tenir present” que no podrà evitar les comparacions. Malgrat que Vidal creu que “haurà de conviure” amb aquest fet, pensa que tampoc és un factor “especialment dolent”.

tracking