Accident fatal

Mor un jove a Ordino en un accident de moto

La víctima, Jan Martínez Abelló, va perdre el control de la motocicleta de gran cilindrada que pilotava i va topar contra una barana protectora

Mor un jove a Ordino en un accident de motoAnna Romagosa / RTVSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de nacionalitat andorrana de 31 anys va perdre la vida ahir després de patir un accident de circulació a la carretera general 3 (CG-3) a l’altura de la deixalleria de les valls del nord, quan es dirigia d’Ordino a la Massana. La víctima, Jan Martínez Abelló, pilotava una motocicleta de gran cilindrada i va perdre la vida de manera instantània després de patir un fort cop al clatell amb la barana protectora que separa aquest punt de la carretera de la vorera. Els fets van ocórrer pels volts de tres quarts de nou del matí al punt quilomètric 7,4 de la CG-3, al terme parroquial de la Massana. A l’accident només es va veure implicada la motocicleta de la víctima, una Ducati Monster 1.200-R amb matrícula del país.

Segons van explicar al Diari diversos testimonis de l’accident, l’home, resident a Ordino, va perdre el control del vehicle de dues rodes després de realitzar un ràpid avançament a un turisme que conduïa a menys velocitat. En intentar tornar a col·locar la motocicleta en el carril de sentit la Massana va sortir disparat del vehicle i va topar amb el clatell amb la barrera d’empara de color vermell que separa calçada i vorera. La motocicleta també va sortir fora de la carretera, va topar contra un mur i va tornar a entrar a la calçada relliscant fins que va quedar aturada uns 40 metres més avall del punt de l’accident.

El primer que va atendre l’accidentat, fill del director assistencial del SAAS, Joan Martínez Benazet, va ser el conductor del vehicle que va avançar la víctima, segons van explicar els mateixos testimonis dels fets. Treballadors d’una benzinera propera al punt de la topada mortal van indicar que la carretera estava humida i que la temperatura era d’un grau sota zero, fet que podria haver col·laborat en la pèrdua del control del vehicle de dues rodes.

Pas alternatiu a la carretera

Els primers a arribar al lloc dels fets van ser la dotació de bombers de la Massana, a la qual es van afegir poc després una ambulància del SUM i efectius del cos de policia, concretament dues patrulles, que van rebre l’avís de l’accident a tres quarts de nou del matí. Malgrat que durant més de mitja hora els serveis assistencials van intentar reanimar el jove en el mateix lloc dels fets i que va ser traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, el cop de cap amb la barana havia estat fatal i no es va poder fer res per salvar-li la vida.

En un primer moment la circulació va quedar tallada en aquest punt de la carretera general que uneix Ordino amb la Massana. Pocs minuts després es va començar a donar pas alternatiu als vehicles. La normalitat en la via es va recuperar dues hores més tard, van informar des del servei de Mobilitat. Durant aquestes dues hores la policia va iniciar la instrucció de l’atestat per tal d’esbrinar les causes probables de l’accident.

La missa funeral per la memòria de Jan Martínez Abelló se celebrarà avui a les quatre de la tarda a l’església parroquial d’Ordino. La família rebrà el dol de tres quarts de deu del matí a una del migdia a la sala de vetlla d’Andorra la Vella.

CAP ACCIDENT MORTAL A ANDORRA DES DEL 2014

L’accident de circulació de la Massana és el primer amb víctimes mortals des del 2014. Aquell any dues persones van morir en carreteres andorranes: una dona resident de nacionalitat portuguesa de 64 anys que va ser atropellada per una furgoneta a la Massana i un conductor, resident portuguès de 27 anys, que va patir un xoc amb dos turismes més a Aixovall. L’any passat també va morir una persona atropellada, però en aquest cas el vehicle estava estacionat sobre la vorera i en voler incorporar-se a la calçada va topar amb un vianant, un andor­rà de 77 anys. Sí que hi ha hagut els darrers tres anys accidents mortals amb víctimes de residents a Andorra però en carreteres catalanes. El 2015 va morir una dona de 37 anys a la C-14, el 2016 una jove de 17 a l’N-145 i l’1 d’abril passat, un home de 44 a la mateixa via.

Mor un jove a Ordino en un accident de moto

Mor un jove a Ordino en un accident de moto

tracking