Política

DA defensa unes lleis laborals que “no volen” retallar drets

El grup parlamentari indica que es tindran en compte totes les aportacions

DA defensa unes lleis laborals que “no volen” retallar dretsANA / M. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari demòcrata va sortir ahir en defensa de les propostes de llei laborals que vol tirar endavant després de les crítiques rebudes per part d’oposició i sindicats. La parlamentària de DA Maria Martisella va assegurar que tant amb la llei qualificada de relacions laborals, com amb la reguladora de les mesures de conflicte col·lectiu i amb la qualificada d’acció sindical i patronal, “no es volen retallar els drets ni dels uns ni dels altres”. Segons la consellera general, l’objectiu “no és que sigui la llei laboral de DA, sinó la de tothom”, i és per això, va assegurar, que “el grup parlamentari està obert a totes les aportacions”.

Martisella va fer aquestes declaracions en una roda de premsa en què va estar al costat del seu company de bancada Marc Ballestà, i en què van avançar el posicionament del grup parlamentari en la majoria de punts de l’ordre del dia de la sessió del Consell General que se celebra aquesta tarda. Martisella va indicar que DA votarà en contra de prendre en consideració la proposició de llei de llibertat sindical presentada pel PS. “Compartim la necessitat de regular la llibertat sindical, però la proposició de llei del PS es queda coixa perquè, per exemple, no inclou l’acció patronal”, va assenyalar.

Ballestà va defensar, també davant les crítiques de l’oposició, “els avenços” que comportaran les lleis dels cossos de bombers i penitenciaris que avui s’aprovaran. “Critiquen el règim disciplinari i que ho fem per motius economicistes, però calia fer una revisió general d’aquestes lleis per adaptar-les a la realitat i a les necessitats actuals”, va dir.

Per últim i respecte a la situació de Sílvia Bonet per mantenir-se com a consellera a ple temps, Martisella va indicar que “no se n’ha parlat” i que “no s’ha qüestionat” l’acord tancat al principi de legislatura que li va permetre tenir aquesta posició.

tracking