política

Els liberals veuen “fora de lloc” el sou del director de l'INAF

Costa critica que guanyi més que el governador del Banc d’Espanya

Els liberals veuen “fora de lloc” el sou del director de l'INAFFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari liberal va criticar ahir amb duresa el fet que el nou director de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), l’espanyol Ramon López Galindo, tingui un sou de 198.000 euros dividits en 13 pagues, a més d’una remuneració variable que pot ser de fins a 50.000 euros més. L’exdirectiu del Banc d’Espanya i de la consultora Deloitte, que el gener passat es va convertir en el primer director de l’INAF no andorrà, cobrarà un 42% més que la seva antecessora, Maria Cosan. “Sense anar més lluny i si ho comparem amb els seus homòlegs europeus cobrarà més que el governador del Banc d’Espanya i això està fora de lloc”, va indicar en declaracions al Diari el conseller general liberal Ferran Costa, que hi va afegir que el fet que guanyi un 42% més que Cosan “ens sembla totalment fora de lloc, inacceptable, intolerable i impossible de justificar”. Costa, que va fer la pregunta al Govern per la qual s’ha conegut el sou de López Galindo, va indicar que “ja sospitàvem” quina seria la resposta i “no és gens satisfactòria”.

El conseller general liberal no va posar en dubte la capacitat del nou director de l’ens per exercir el càrrec, però va lamentar que no s’hagi apostat per un andorrà per dirigir l’INAF. “En un país com el nostre si tenim expertesa i coneixement en algun sector és en el financer”, va indicar Costa, que va assegurar que “si s’hagués fet bé la feina hauríem pogut trobar alguna persona del país amb els coneixements sobrats i més que suficients per ocupar aquesta plaça”. Va lamentar que es tracta d’un nou capítol “de l’espanyolització de les nostres institucions” per part de DA.

Des d’SDP, el conseller general Víctor Naudi va qualificar de “veritable barbaritat” el sou i va dir que l’increment del 42% és “injustificable” pel fet que en no ser andorrà “no té la mateixa responsabilitat jurídica que la que tindria un andorrà”. Va recordar que DA no respecta els principis del “nostre ordenament”, que diu que els llocs de gran responsabilitat “els han d’ocupar andorrans”.

Resposta de Carles Salvadó

En la resposta del Govern també s’indicava que l’exdirector de l’INAF Carles Salvadó, que va estar a la institució del 1992 al 2012, havia cobrat el 2011 uns 162.500 euros. Salvadó, en un comentari al web del Diari, va matisar que aquell any el sou va ser de 124.982 euros i que la resta van correspondre a sis triennis i a la prima per la secretaria del consell d’administració de l’INAF. Ahir va declinar fer més declaracions.

tracking