col·lectius

Els residents gals podran fer tràmits consulars en dies puntuals al país

Els residents gals podran seguir fent els tràmits burocràtics al Principat en dies puntuals a partir del setembre

Els residents gals podran fer tràmits consulars en dies puntuals al paísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els residents francesos podran continuar fent tràmits al consolat francès, tot i que en dies puntuals. El ministeri d’Afers Exteriors francès, en resposta a la carta enviada per la candidata a les eleccions legislatives del Partit Socialista a l’estranger Gabrielle Siry, es va comprometre ahir que es facin rondes consulars perquè els residents francesos puguin renovar-se el document d’identitat o el passaport. D’aquesta manera, podrien fer els seus tràmits sense haver-se de desplaçar a Barcelona o a Madrid. Siry havia demanat, el passat mes de març, un consolat honorari perquè els residents poguessin sol·licitar els tràmits al Principat, que posteriorment serien enviats als consolats de la capital catalana o de la capital espanyola.

El ministeri d’Afers Exteriors no va concretar ni la durada ni la freqüència amb la qual es farien aquestes rondes consulars. El comunicat sí que diu que les dates “seran anunciades amb antelació” i “en funció de les necessitats expressades”. Siry espera que aquestes rondes es facin almenys un cop al mes. Tot i l’última decisió de París, el consolat francès està previst que tanqui a partir del pròxim 1 de setembre. La mateixa Siry va explicar que si bé hauria volgut una resposta positiva per mantenir el consolat, seguirà “recolzant les accions ciutadanes que fan referència a mantenir-lo”. Tot i això, Siry va dir que “el compromís de París permetrà mínimament als francesos residents a Andorra beneficiar-se d’un accés garantit a tots els serveis públics”. D’altra banda, Siry també va lamentar “la demagògia” de la dreta francesa, que “es compromet a mantenir consolats proposant la supressió de centenars de milers de llocs de treball de funcionaris que afectaria fortament les representacions a l’estranger”.

Reunió pública el 21 d’abril

La candidata a les legislatives del país veí del nord en la cinquena circumscripció de francesos que viuen a l’estranger, que representa Andorra, Espanya, Mònaco i Portugal, estarà present al Principat el pròxim 21 d’abril per parlar amb els residents francesos i informar-los sobre l’actualitat del consolat i d’altres temes d’interès. El govern francès va donar resposta, d’aquesta manera, a la segona de les tres cartes que s’han enviat per demanar que no es tanqui el consolat al Principat. París va respondre negativament a la carta de la candidata del centredreta a les eleccions legislatives, Laurence Sailliet, per mantenir el consolat. L’altra carta que no té encara resposta és la que van enviar conjuntament fa dues setmanes set consellers dels consolats del Principat, Barcelona i Madrid.

tracking