'CAS BPA'

Els Cierco diuen que la Justícia els està perseguint “amb mala fe”

Els germans diuen que se’ls criminalitza des del món judicial, el Govern i el Diari d’Andorra

Els Cierco diuen que la Justícia els està perseguint “amb mala fe”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans Higini i Ramon Cierco consideren que existeix una “permanent persecució i criminalització, de mala fe i sense escrúpols, que des d’institucions oficials executives i jurisdiccionals i grups de comunicació es vol fer dels accionistes majoritaris de BPA”. Posen com a exemple “la difusió per part d’un rotatiu del país del suposat canvi de rol processal (de testimoni a inculpat) d’un dels antics màxims accionistes de l’entitat bancària”. Els Cierco s’estan referint que el Diari va publicar ahir que Ramon Cierco ha passat a ser inculpat en comptes de testimoni després que l’exconseller de BPA Luis César Jayme i l’antic representant dels petits accionistes Bonaventura Riberaygua declaressin davant de la batlle que les decisions a BPA les prenia un comitè executiu que formaven Higini i Ramon Cierco i Joan Pau Miquel. Com Higini ja estava inculpat pel cas de la caixa B on l’entitat va pagar més de 46 milions d’euros en negre, així com també Joan Pau Miquel, Canòlic Mingorance va inculpar Ramon Cierco com el tercer integrant del comitè executiu. Els Cierco lamenten que la inculpació de Ramon Cierco “no havia estat notificada oficialment a cap altra part” i per tant acusen el Diari, el Govern i la justícia d’atacs “gratuïts i indiscriminats pels quals s’iniciaran en breu les accions judicials que es considerin escaients”.

Per als Cierco l’acció coordinada de la justícia, el Govern i el Diari d’Andorra busca “la pena de telediari instrumentada en molts casos pel propi Govern i els seus mitjans de comunicació afins” i amb l’objectiu afegit de “silenciar els nombrosos plets judicials endegats pels accionistes majoritaris de BPA” així com les que han fet treballadors i altres afectats. Afegeixen que “fins i tot des de les institucions públiques s’estan defensant interessos que poc tenen a veure amb el comú general”.

Els Cierco, que sempre han afirmat que eren presidents no executius, diuen estar perplexos perquè l’existència d’un comitè executiu a BPA fos “excepcional” quan va ser un òrgan creat pel consell d’administració “per dotar el banc d’una eina de major agilitat en l’adopció d’algunes decisions limitades estrictament a l’aprovació d’operacions creditícies de fins a sis milions d’euros que havien de ser ratificades en qualsevol cas pel mateix consell d’administració”. Afegeixen que el comitè executiu “mai no va prendre cap decisió en relació a Landstreet (la societat panamenya que funcionava com a caixa B del banc) perquè mai el banc ni els accionistes no hi tenien res a veure tal com ja s’ha posat de manifest en seu judicial”.

Incideixen que és “ridícul i bar­roer justificar l’espoli públic de BPA amb actuacions (els pagaments en negre de la caixa B) que s’aparten del tot de l’acusació inicial de la FinCEN (blanqueig de capitals sistematitzat amb organitzacions criminals) que mai no s’ha pogut provar”. Insten que s’investigui en d’altres línies com “les coaccions” a dirigents del banc per part de la “policia patriòtica espanyola”.

tracking