Solidaritat

La capital i Sant Julià se sumen a la cursa dels Banders amb una dotació econòmica

Els dos comuns es comprometen a aportar a l’esdeveniment un import de 1.500 euros cadascun

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i amb el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, per la col·laboració dels dos comuns en la primera Cursa dels Banders. A l’acte també hi ha assistit Neus Banús de l’associació Hi Arribarem, i el director del Cos de Banders, Miquel Rossell. Mitjançant els convenis signats, els dos comuns es comprometen a aportar a l’esdeveniment un import de 1.500 euros cadascun, que es destinaran a satisfer les despeses d’organització de la cursa. En cas que l’import de les despeses sigui inferior a les aportacions, la quantitat restant es destinarà a l’associació Hi Arribarem, que permet gaudir de la muntanya a les persones amb diversitat funcional, i que serà la beneficiària de la totalitat de la recaptació de la cursa.

La cursa organitzada pel Cos de Banders tindrà lloc el 22 d’abril i serà una travessa de muntanya amb un recorregut de 16 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.100 metres. El recorregut serà per la zona del vedat d’Enclar, amb la sortida i l’arribada a la zona de la Margineda, a Andorra la Vella.

A banda de l'aportació econòmica, el Comú d’Andorra la Vella participarà en l’organització col·locant contenidors per a la recollida de residus que es generi durant l’esdeveniment.

La Cursa dels Banders s’organitza coincidint amb el 30è aniversari de la creació del vedat d’Enclar, i té un triple objectiu: esportiu, solidari i de descobriment del vedat d’Enclar. Tot i que l’esdeveniment està obert a tothom, s’adreça especialment als corredors experimentats ja que té un recorregut tècnic i amb gran desnivell. Les inscripcions s’han de fer a través dewww.topcrono.net, i tenen un preu de 10 euros.

tracking