Macrooperació contra una banda de contraban al Pas

La policia controla vint persones, i en deté una altra per saltar-se un control, que transportaven tabac per la muntanya

Macrooperació contra una banda de contraban al PasARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gran operatiu policial va permetre controlar 25 persones, de nacionalitat francesa i d'edats compreses entre els 22 i 27 anys, ahir al Pas de la Casa com a integrants d’una banda de contraban de tabac que passava la mercaderia per la muntanya com a fardellers, segons va poder saber el Diari. La intervenció va començar amb un control que els agents van muntar a la tarda a la vila encampadana. Un home que portava tabac se’l va saltar i va poder ser detingut, i arran de l’operativa dels policies van començar a sortir persones que restaven amagades integrants del mateix grup i que van fugir en direcció Incles i altres punts de la muntanya.

Etiquetes:

Davant l’envergadura de la intervenció que s’havia de fer, la policia va anar incorporant efectius al Pas de la Casa i fins i tot un grup d’agents va ser recollit per un helicòpter que va aterrar a la carretera de l’Obac per poder-los traslladar amb més rapidesa i evitar la fugida dels sospitosos.

L’arribada de membres del grup especial, del grup d’intervenció i de la unitat canina va permetre desplegar un ampli operatiu (en total, 7 agents de duana del grup d'antifrau i 20 agents de policia, de la Unitat de frontera i estrangeria i la Unitat de grups especialitzats i guies canins) que es va saldar progressivament amb el control de 25 persones, a més de la detenció del primer home que es va saltar el control policial. Totes les persones interceptades pels agents es dedicaven a transportar tabac il·legalment en fardells per la muntanya, per esquivar els punts de vigilància, i pertanyen a una banda que actuava de manera organitzada.

La intervenció de la policia es va prolongar fins a dos quarts de deu de la nit, quan els agents van donar per acabada la recerca de les persones fugides per diferents punts de la muntanya. Les vint persones controlades, totes de nacionalitat francesa i no residents al Principat, van ser identificades pels agents i se’ls va comissar el tabac que portaven. Totes van ser posades en llibertat perquè pel valor de la mercaderia il·lícita que transportaven no van cometre una infracció que es pugui considerar delicte per arrestar-les. Els vint interceptats van ser expulsats després de l’operatiu policial fins a territori francès.També es va controlar un menor d'edat, que va ser lliurat al servei de duana francesa.

En el cas de la persona detinguda, el primer que va voler evitar els agents i va desencadenar tot el dispositiu, va ser traslladat fins a dependències policials, on romandrà fins que sigui posat a disposició judicial.Del tabac segrestat i els vehicles se n'ha fet càrrec la duana d'Andorra per confeccionar els pertinents expedients administratius.

Paral·lelament a les 16,30 hores d'ahir, i en un control de carretera a la CG.2 a l’encreuament d'Incles, agents de la policia que es trobaven clarament visibles i amb la indumentària per dur a terme aquesta tasca, tal com han detallat avui des del cos en un comunicat, van controlar els ocupants d'un turisme Ford Mondeo amb matrícula francesa. El conductor del vehicle va fer cas omís a les indicacions d'aturar-se i es va donar a la fuga. Un dels agents es va veure obligat a saltar al marge de la carretera per no ser envestit pel vehicle. Es va iniciar la recerca per aire amb helicòpter i per terra amb el suport de guies canins, i posteriorment es va controlar i detenir al conductor, no resident de 22 anys, a proximitat del camí de Juclà, per un presumpte delicte contra la funció publica. Tanmateix es van incautar 690 paquets de tabac.

Igualment ahir a les 18,30 hores es va controlar a la CG2 a la zona coneguda com corba del trampolí, un Renault Clio amb matrícula francesa. Els seus tres ocupants van donar-se a la fuga en detectar la presencia policial. Posteriorment, i per mitjà de l'helicòpter es van aconseguir controlar a la zona del Pic Maià. La detenció va permetre confiscar 997 paquets més de tabac.

Duaner i botiguer detinguts

L’actuació d’ahir a la tarda s’emmarca dins de les intervencions efectuades per la policia contra el contraban al Pas els últims dies que van permetre la detenció d’un duaner francès fa dues setmanes, que passava tabac aprofitant que no el controlaven per la seva feina, i d’un resident a Escaldes la setmana passada que tenia un comerç al Pas.L’operació es fa efectuar, segons han informat avui des de la policia. atenent que darrerament s'havia observat a la frontera del Pas de la Casa un "increment important" de persones no residents que es podrien dedicar al tràfic de tabac.

tracking