salut

Acord per agilitzar el retorn de medicaments a Espanya

El conveni bilateral també afavorirà les importacions i les exportacions

Acord per agilitzar el retorn de medicaments a EspanyaGOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses farmacèutiques del Principat que vulguin retornar medicaments a Espanya tindran, a partir d’ara, menys traves a les duanes. Aquest és un dels punts de l’acord bilateral firmat ahir entre el Govern i l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) per facilitar l’intercanvi comercial de medicaments, de productes sanitaris i de productes cosmètics. El memoràndum d’entesa va quedar subscrit ahir a Madrid, amb la presència del ministre de Salut, Carles Álvarez, i el secretari d’Estat, Joan León, que és qui va firmar l’acord.

Fonts del Govern van explicar que el conveni permetrà fer la devolució més ràpidament d’un medicament que, per exemple, hagi caducat. Fins ara, la complexitat era molt major atès que Andorra, en no ser membre de la Unió Europea, no es regeix per la normativa d’entrada de medicaments. Això provocava l’alentiment dels tràmits a la frontera a l’hora de retornar els medicaments. Amb l’acord també s’agilitzen les importacions i les exportacions d’aquests productes.

El memoràndum també estableix que l’Aemps promourà i assessorarà en el desenvolupament dels medicaments de teràpia avançada i de cosmètics al Principat. Aquest punt es preveu que es potenciï un cop estigui aprovada la llei que prepara l’executiu i que preveu crear medicaments a partir de cèl·lules mare o de teixits. D’altra banda, l’acord també preveu que els dos estats cooperin en les normes de correcta fabricació de medicaments i de cosmètics. Tant el Principat com Espanya van destacar que el conveni permetrà reforçar la protecció de la població.

tracking